Flag

Sandwich cookies

8 koekjes
Gemakkelijk
30
Super simpel en wel zo feestelijk! Maak je party compleet met deze sandwich cookies met botercrème en sprinkles.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cookies
1 pakDr. Oetker Cookies Chocolate Chips
100 gboter of margarine
1ei
Vulling en decoratie
1 zakjeDr. Oetker Botercrème (half zakje gebruiken!)
50 gboter of margarine (op kamertemperatuur)
65 mlmelk
Dr. Oetker Regenboogfantasie
Extra nodig
beslagkom
mixer met deeghaken en garden
spuitzak
kommetje/bakje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cookies Chocolate Chips
Picture - Dr. Oetker Botercrème (half zakje gebruiken!)
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Chocolate chip cookies maken

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Doe de boter in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer. Voeg de koekjesmix en het ei toe en meng het geheel met de mixer met deeghaken tot een deeg. Meng de chocolate chips erdoorheen.

3

Rol het deeg uit tot twee dunne staven van van 20 cm en snijd iedere staaf in 8 plakjes. Leg de 16 plakjes vervolgens op de bakplaat en plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven.

4

Bak de Chocolate Chips cookies in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten gaar. Let op: de koekjes zijn nog zacht, als je ze uit de oven haalt. Laat de koekjes eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen, daarna nog 30 minuten op een rooster.

Baktijd: 10 Minuten

5

Botercrème bereiden

Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

6

Voeg de melk en de helft van het zakje Mix voor Botercrème toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. 

7

Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

8

Doe de botercrème in een spuitzak. Knip een stukje van de spuitzak zodat er een opening van 1 centimeter ontstaat. 

9

Versieren

Strooi in een schaaltje een flinke laag strooisels. Zet apart.

10

Spuit op een helft van een koekje de botercrème. Druk een andere helft bovenop de botercrème. Druk de zijkanten in het bakje met de strooisels.

11

Bewaar de koekjes in de koelkast. Haal een half uur voor serveren uit de koelkast.