Flag

Dadelkoekjes met pistache en chocolate chips

8 - 16 koekjes
Gemakkelijk
25
Feestelijke rijkgevulde dadelkoekjes met oranjebloesemwater, dadels en pistache. Eid Mubarak!
Eid al-Fitr is een speciale gelegenheid waarbij het draait om samenzijn en het delen van lekkernijen. En wat is er nu lekkerder dan zelfgemaakte dadelkoekjes met pistache en chocolate chips? Deze heerlijke dadelkoekjes zijn gemaakt met de fijnste ingrediënten. De zoete, smeuïge dadelvulling me...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de dadelkoekjes
1 pakDr. Oetker Cookies Chocolate Chips
100 gboter of margarine
1ei
60 ggepelde pistachenoten - grof gehakt
2 tloranjebloesemwater
5ontpitte dadels (madjoul)
Extra nodig
beslagkom
mixer met deeghaken
bakplaat bekleed met bakpapier

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cookies Chocolate Chips
1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Snijd de madjoel dadels in stukjes van ca. 1 cm en hak de pistache grof.

3

Dadelkoekjes deeg bereiden

Doe de boter in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer.

4

Voeg de koekjesmix en het ei toe en meng het geheel met de mixer met deeghaken tot een deeg. Meng de chocolate chips, pistachenoten, oranjebloesemwater en stukjes dadel erdoorheen.

5

Rol het deeg uit tot een staaf van 20 cm en snijd deze in 8 plakken. Leg de plakken vervolgens op de bakplaat.

6

Dadelkoekjes bakken

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de dadelkoekjes in ongeveer 10 minuten gaar. Let op: de koeken zijn nog zacht, als je ze uit de oven haalt.

Baktijd: 10 - 12 Minuten

7

Laat de dadelkoeken eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen, daarna nog 30 minuten op een rooster.