Flag

Paddenstoel met slak en rups cupcakes

12 cupcakes
Gemiddeld
40
Leuk versierde cupcake als paddenstoel met een slak of een rups erbovenop.
Een leuk versierde cupcake als paddenstoel met een slak of een rups erbovenop is een schattige en creatieve traktatie die de verbeelding van jong en oud prikkelt. De paddenstoelvormige cupcake, met zijn karakteristieke witte hoed en stippen, wordt zorgvuldig versierd. Dus ga de keuken in en begin...
Logo Image
Baktips
Gebruik een laagje poedersuiker als je je marsepein uitrolt, dan blijft de marsepein niet aan de ondergrond plakken.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Cupcake bakvorm
Ronde uitsteekvorm (ter grootte van een cupcake)
Kunststof mesje

Ingrediënten

Benodigdheden
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 gmargarine of boter op kamertemperatuur
2eieren op kamertemperatuur
100 mlmelk
Voor decoratie
marsepein rood en blauw
Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
1 klein stukjemarsepein (zwart, voor de oogjes)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
1

Paddenstoelen cupcakes maken

Bak de cupcakes volgende de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Baktijd: 22 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Neem wat rode marsepein, kneed dit goed door en maak er een bolletje van. Rol dit bolletje uit tot een plakje en steek er een ronde vorm uit ter grootte van de cupcake. Plak deze ronde vorm op de cupcake en maak met de witte marsepein stippen op de 'paddenstoel'.

3

Voor de rups

Maak kleine bolletjes van de blauwe marsepein (aflopend van groot naar klein zoals op de foto). Plak de bolletjes aan elkaar in de vorm van een rups (zoals op de foto). Maak oogjes op het kopje met zwarte en witte marsepein.

4

Voor de slak

Neem een stukje roze marsepein, kneed dit door en maak er een bolletje van. (Kneed de donkerroze marsepein eventueel door wat witte marsepein voor een lichtroze kleur).

5

Rol een klein stukje van de roze marsepein uit, snijd hieruit een langwerpig plakje en rol dit op tot een slakkenhuis.

6

Neem nog een klein stukje roze marsepein en maak hier een slakje van. Plak het slakkenhuisje op het slakje en maak oogjes op het kopje met zwarte en witte marsepein.

Baktips

  • Gebruik een laagje poedersuiker als je je marsepein uitrolt, dan blijft de marsepein niet aan de ondergrond plakken.