Cupcakes carnaval
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de Dr. Oetker cupcakevormpjes hierop. Of plaats de cupcake vormpjes in een muffinblik met 12 holes (optioneel).
Verwarm de oven voor op de aangeven temperatuur.
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
Doe de mix. de eieren, de melk en 100 g boter in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) gedurende 1 minuut tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. en bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger light op de cupcake drukt en deze terugveert.
Baktijd
22 min
Laat de cupcakes goed afkoelen. De cupcakes zijn dan klaar om te decoreren.
Klop 100 g zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de koude melk en de botercrèmemix toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met gardes op de laagste stand door elkaar.
Ga met een Iepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.
Verdeel de botercrème in drie gelijke delen en meng per bakje 1 of twee kleuren door de crème zodat er drie verschillende kleurtje botercrème ontstaan.
Spuit met een spuitzak een toef gekleurde botercrème op de cupcakes.
Bestrooi iedere toef met verschillende Dr. Oetker regenboog strooisels. Vul de pipetjes met het kinder drankje en steek in de cupcakes.
Vergelijkbare recepten

Kwark CupCake

Decoratiebloemetjes in het gras

Cookies and Cream Cupcakes

Watermeloen cupcakes

Cupcakes Rood Wit Blauw

Cupcakes met choco vulling: suprise inside
