Flag

Bananenbrood vanaf de basis

12 cakes
Gemakkelijk
50
De perfecte snack met Backin van Dr. Oetker.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
2bananen
80 gboter
snufjezout
90 gsuiker
1 tlDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
185 gbloem
2 tlDr. Oetker Backin
2eieren

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Backin
1

Vet de vorm in of leg het bakpapier erin. Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 170 ° C Hete lucht oven : 150 ° C.

2

Smelt de boter in een kleine pan, haal van het vuur en laat afkoelen. Plet de bananen met een vork. Voeg de gesmolten boter toe aan de bananen en meng goed.

3

Voeg in een kom de suiker, Bourbon Vanillesuiker, het zout en de eieren toe aan het bananenmengsel. Meng de ingrediënten goed.

4

Voeg de bloem en de Backin toe en verwerk de ingrediënten tot je een glad deeg bekomt.

5

Giet het deeg in de vorm en plaats deze vorm in de oven.

6

Prik na 50 min. met een mes in het midden van de bereiding. Het bananenbrood is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft. Laat even afkoelen en haal het bananenbrood daarna uit de vorm.