Flag

Mini ananas-hampizza's

8 - 12 porties
Gemakkelijk
45
Heerlijke zelfgemaakte kleine pizzaatjes voor bij de borrel. Met die heerlijke combinatie van ham en ananas, of bedenk je eigen topping!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pizzabodems
Dr. Oetker Pizzapakket
200 mlwater
Voor de topping
1 zakjemozzarella geraspt
ananas in stukjes
ham in reepjes
Extra nodig
bakplaat bekleed met bakpapier
mixer met deeghaken
beslagkom
deegroller
uitsteekvormpje rond, evt.

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pizzapakket
1

Voorbereiding

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier (of vet in met olie). Snijd de ingrediënten voor op de pizza.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

2

Pizzabodempjes bereiden

Doe de bodemmix in een beslagkom en voeg 200 ml koud water en de olijfolie toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.

3

Kneed het nogmaals met de handen een aantal keer goed door. Rol het deeg uit en steek rondjes deeg uit en leg deze op de bakplaat.

4

Topping en bakken

Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de mini pizza’s. Beleg met kaas, ham en ananas.

5

Beleg met kaas, ham en ananas.

6

Bak de mini pizza’s - met de bakplaat iets onder het midden van de voorverwarmde oven - in 10-15 min gaar.

Baktijd: 10 - 15 Minuten