Flag

Watermeloen cupcakes

10 - 12 cupcakes
Gemakkelijk
15
Een recept om van te watertanden deze heerlijke watermeloen cupcakes. Je maakt ze eenvoudig met een frosting van verse meloen!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gboter of margarine (op kamertemperatuur)
2eieren
100 mlmelk
1 tlDr. Oetker Bourbon Vanille-extract
Voor de frosting
50 gwatermeloen in blokjes + extra voor garnering
100 gboter of margarine
200 gpoedersuiker
Extra nodig
10 - 12Cupcakevormpjes
bakplaat of muffinbakvorm (12 holes)
beslagkom
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract
1

Voorbereiden

Plaats de cupcake vormpjes op de bakplaat.

2

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

3

Cupcakes bereiden

Mix de cupcakemix, eieren, melk en boter door elkaar op de laagste stand. Schenk het vanille-extract erbij en klop nogmaals 1 minuut op de hoogste stand.

4

Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en bak in het midden van de oven in ongeveer 22 minuten goudbruin en gaar.

5

Frosting maken

Maak de watermeloen frosting door de watermeloen fijn te hakken en deze samen met de boter en het poedersuiker de mengen. Schep de stukjes watermeloen door de boterfrosting en versier de cakejes hiermee zodra ze zijn afgekoeld.

6

Garneer met extra stukjes watermeloen.