Voor het recept Verwen Boltaart Chocolade
4 | eiwitten (M) |
125 g | boter of margarine op kamertemperatuur |
125 g | suiker |
1 zakje | Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak |
4 | eidooiers |
100 g | tarwebloem |
10 g | cacao |
4 tl | Dr. Oetker Backin afgestreken |
100 g | amandelen, gemalen |
50 g | extra pure chocoladevlokken |
250 g | bananen ca. 2 middelgrote |
2 el | citroensap |
600 ml | slagroom |
3 zakjes | Dr. Oetker Klop-Fix |
25 g | suiker |
1 zakje | Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak |
50 g | extra pure chocoladevlokken |
spatel of plat mes | |
springvorm 24 - 26 Ø cm | |
Dr. Oetker Bakspray of wat boter om in te vetten | |
beslagkommen | |
mixer met gardes |
Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.
Elektrische oven: 170 °C
Heteluchtoven 150 °C
Inclusief Onder
Vet de springvorm in met boter of een bakspray.
Klop de eiwitten heel stijf in een vetvrije kom. Meng de zachte boter of margarine in een andere mengkom met een mixer met garden tot een gladde massa. Voeg al roerende de suiker en vanillesuiker toe tot één massa. Roer geleidelijk de eidooiers erdoor op de hoogste stand.
Meng de bloem met cacao, backin, geraspte amandelen en chocoladevlokken. Roer dit bloemmengsel in 2 delen kort door het dooiermengsel. Roer voorzichtig het stijfgeklopte eiwit met de mixer met garden kort op medium stand.
Giet het beslag in de springvorm en strijk het glad. Plaats de springvorm op het rooster en bak in ongeveer 30 minuten gaar.
Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster, tot de taart helemaal is afgekoeld.
Hol met een eetlepel de binnenkant van de chocoladetaart uit (1/2 cm diep) en laat 1 cm langs de rand vrij. Verkruimel de taart kruimels grof en bewaar ze in een schaaltje.
Schil de bananen, halveer ze in de lengte, besprenkel ze met citroensap en leg ze in de uitgeholde bodem.
Klop de slagroom met de Klop-Fix, suiker en vanillesuiker goed stijf en roer de chocolade vlokken erdoor.
Verdeel de vulling over de bodem en strijk het met een groot mes tot een bolvormige taart. Verdeel de overgebleven kruimels over de taart en druk dit licht aan.
Laat het Verwen Boltaart Chocolade 2 uur opstijven in de koelkast.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1738
kJ
415 kcal |
1403
kJ
335 kcal |
Vet | 29.96 g | 24.16 g |
Koolhydraten | 29.21 g | 23.56 g |
Eiwit | 5.87 g | 4.74 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no