Voor het recept Vegan aardbeientaart met kokos en witte chocolade
1 pak | Dr. Oetker Vegan Taart |
60 g | margarine (plantaardig, uit wikkel) |
750 ml | Plantaardige variatie op yoghurt (bijv. Alpro Soya Mild&Creamy Natural) |
100 ml | water |
1 reep | witte chocolade (vegan) |
40 g | gemalen kokos (4 eetlepels) |
40 g | rood fruit (gevriesdroogd) |
125 g | aardbeien (diepvries) |
100 ml | Plantaardige variatie op yoghurt (bijv. Alpro Soya Mild&Creamy Natural) |
springvorm Ø24 cm | |
beslagkom | |
mixer met garden |
Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem.
Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 g margarine in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten margarine.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Hak de witte chocolade en het gevriesdroogde fruit fijn.
Doe 750 g plantaardige variatie op yoghurt (bijv. Alpro Mild & Creamy Nature) en 100 ml water in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand tot een glad mengsel.
Spatel de helft van de chocolade, de helft van het gevriesdroogde fruit en 2 eetlepels kokosrasp door het taartmixmengsel.
Voeg de taartmix toe en meng op de laagste stand 30 seconden goed door elkaar. Schraap eventueel de randen even aan. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem. Voeg vervolgens ook de plantaardige yoghurt toe in de springvorm. Doe dit door met een theelepel de yoghurt puntsgewijs op de taart te scheppen. Pak een satéprikker en trek lijnen tussen de bolletjes yoghurt zodat er een mooi patroon ontstaat.
Verhit ondertussen de aardbeien in een steelpannetje. Roer regelmatig, tot er een aardbeiensaus ontstaat.
Schenk de aardbeiensaus over de taart. Doe dit voor een mooi effect op dezelfde manier als met de yoghurt en het satéstokje. Drup ook wat puntjes op de zijkant van de taart en smeer uit met de satéprikker.
Laat de taart tenminste 2½ uur opstijven in de koeling.
Maak de taart af met de rest van de witte chocolade, het gevriesdroogde fruit en nog wat kokosrasp.
Snijd na het opstijven van de taart met behulp van een mes de taart los van de rand. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1503
kJ
359 kcal |
1072
kJ
256 kcal |
Vet | 26.19 g | 18.70 g |
Koolhydraten | 12.90 g | 9.21 g |
Eiwit | 1.49 g | 1.06 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no