Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Stippentaart met vlinders

Vrolijke gevulde marsepeinen taart met stippen en vlinders.

1 taart

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Stippentaart met vlinders

Bakgerei:

springvorm Ø 20 cm
1 flesje Dr. Oetker Bakspray
kartelmes/broodmes
spatel of plat mes
kunststof roller
1 Cakesmoother
kunststof mesje voor fondant
uitsteekvormpje klein rond
uitsteekvormpje vlinder

Beslag:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water

Vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk (koud)
jam (smaak naar keuze)

Decoratie:

450 g marsepein groen of kleur naar keuze (voor bekleden taart)
marsepein wit (voor de stippen)
marsepein lichtroze (voor vlinders en bolletjes)
marsepein fuchsia roze (voor vlinders en lint)
marsepein geel (voor bolletjes)
1 flesje Dr. Oetker Disco

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor. Maak het biscuitbeslag zoals aangegeven op de verpakking. Spray de taartvorm in met bakspray of vet het bakblik in met boter. Bak de taartbodem in ongeveer 35 minuten gaar. Laat de taart 10 minuten afkoelen in het bakblik. Haal de bodem dan uit de bakvorm en laat deze op een rooster met de onderkant boven verder afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

2

De bovenkant van de taart (wat eigenlijk de onderkant is) is mooi recht en glad. Heb je nog teveel bolling deze kant, snijd deze dan recht weg met een groot mes of een taartzaag.

3

Verdeel de taart met een mes of taartzaag in het gewenste aantal lagen (wil je meer dan twee lagen maken, gebruik dan een extra hoge bakvorm).

4

Vulling

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen van de verpakking . Vul de lagen van de taart met botercrème en een laagje jam. Of gebruik een andere taartvulling.

5

Plaats alle lagen weer op elkaar en bestrijk de gehele taart met een laagje botercrème. Gebruik hier een breed (palet)mes of een spatel voor.

6

Versieren

Rol 450 gram marsepein uit tot een grote, zo rond mogelijke, plak. Neem twee keer de hoogte van de taart en tel dit bij de doorsnede (20 cm) op. Om er zeker te zijn dat je goed uitkomt, tel je er nog minimaal 4 cm aan ieder kant bij op. Deze uiteindelijke maat moet de doorsnede van de marsepeinen plak hebben.

7

Leg de marsepeinen plak heel voorzichtig over de roller heen en leg deze daarna rustig over de taart. Verdeel met je handen de marsepein heel voorzichtig over de taart door overal aan te drukken. Zorg daarbij dat je niet teveel druk aan de rand geeft, want dan zou de marsepein kunnen gaan scheuren. Gebruik eventueel nog een cake smoother om de marsepein mooi glad te maken.

8

Rol een stuk witte marsepein/fondant uit tot een dunne plak en steek er met een kleine ronde uitsteker allemaal kleine stippen uit.

9

Rol een stuk fuchsia roze marsepein tot een lange plak en snijd hier met een scherp kunststof mesje een lint uit van ongeveer 3 cm breed. Dit lint moet volledig om de taart heen kunnen, zodat je maar één sluiting hebt.

10

Rol kleine lichtroze bolletjes voor de gehele onderrand van de taart, of gebruik een siliconenmal die dit soort bolletjes kan maken. Deze kun je kopen bij een speciaalzaak. Plak nu het fuchsia roze lint om de taart met behulp van een klein kwastje en wat kraanwater. Gebruik niet teveel water, marsepein kan daarvan gaan 'smelten'. Plak de roze bolletjes rondom aan de onderkant van de rand.

11

Maak een aantal kleine gele bolletjes van gelijke grootte en maak hier een cirkel van in het midden bovenop de taart. Verdeel de witte stippen over de zijkant en bovenkant van de taart.

12

Rol kleine stukjes lichtroze en fuchsia roze marsepein uit tot dunne plakjes en steek hier verschillende maten vlinders uit.

13

Strooi Disco in de cirkel van gele bolletjes en leg de vlinders in een mooi patroon op het Disco strooisel.

Voedingswaarden Voor het recept Stippentaart met vlinders

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 20854kJ
4981kcal
1352kJ
323kcal
Vet 215.07g 13.93g
Koolhydraten 645.19g 41.79g
Eiwit 92.89g 6.02g