Flag

Sterren fondanttaart

12 - 16 taartpunten
Moeilijk
60
Bak voor de feestdagen deze feestelijke fondanttaart met sterren en zilveren parels. Mooi op tafel met kerst en oud & nieuw.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 - 2springvormen van 22-24 cm
1mixer met gardes
bloem voor bestuiven werkblad
1kunststof roller
2 - 5uitsteekvormpjes kerststerren in verschillende maten
voor de biscuitbodems
2 pakkenDr. Oetker Biscuittaart Naturel
100 mlwater
10eieren
voor de botercrème
2 zakjesDr. Oetker Botercrème
200 groomboter (zacht)
250 mlmelk (koud)
Voor de bekleding
4 verpakkingenDr. Oetker Rolfondant wit
Voor decoratie
1 verpakkingverpakkingen Dr. Oetker Rolfondant roze
1 flesjeDr. Oetker Zachte Parels Zilver

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit

Twee biscuitbodems bakken

Maak het beslag en bak 2 taartbodems volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Haal de biscuitbodems na het bakken uit de vormen en laat ze afkoelen.

Baktijd: ongeveer 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C


Stapeltaart met botercrème
Picture - Biscuit taartbodems met botercreme.jpg

Snijd de twee taartbodems horizontaal doormidden zodat je 4 lagen hebt. Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk elke taartlaag rijkelijk met botercrème. Stapel de vier taartbodems op elkaar. Bestrijk de stapel taarten aan de bovenkant en rondom nog met een dun laagje botercrème.


Taart bekleden met fondant
Picture - Stapeltaart bekleden met fondant.jpg

Bekleed de taart met wit fondant: Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol een lange reep fondant uit, groot genoeg om de taartomtrek te bekleden. Rol een tweede lap uit voor de bovenkant. Druk de rand van de springvorm op het fondant en snijd de vorm rondom uit. Bedek hiermee de bovenkant van de taart. Sluit de randen met een likje botercrème.


Sterren op de taart
Picture - Witte sterren uit fondant steken.jpg
Picture - Roze sterren uit fondant steken.jpg

Steek verschillende maten sterren uit wit en roze fondant. Plak de sterren met een beetje botercrème op de taart. Versier de bovenste rand met kleine witte sterren.


Zilveren parels op taart
Picture - Zilveren parels op de taart.jpg

Versier de taart met zilveren parels. Plak de parels vast met een heel klein beetje water of botercrème.