Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Spookjes Cakepops

Super eng, deze cakepop spookjes!

16 stuks

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Spookjes Cakepops

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
mixer met garden
beslagkom
eierdoos met huishoudfolie (16 holletjes) of een bord met een bakpapiertje erop
lolly-/cakepopstokjes
uitsteekvormpje rond of glas met dunne rand (12-15 cm doorsnede)

Voor de cakepops:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren
100 g boter
100 ml melk
125 g MonChou
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco (optioneel)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze Cakepops

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 22 minuten

2

Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de Mon Chou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

Opstijftijd: 30 minuten

3

Wanneer je Chocoglazuur gebruikt

Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Als je geen chocoglazuur wilt gebruiken kun je het rolfondant ook gewoon over het cakebolletje plakken.

4

Decoreren

Rol de fondant uit tot een grote plak en steek daar met de ronde uitsteker of het glas cirkels uit. Smeer de cakepop vervolgens aan de bovenkant een beetje in met Topping vanille en leg de cirkel van fondant in het midden op de cakepop. Drapeer de fondant heel losjes om de cakepop heen. Zo krijg je allemaal plooien en vormt zich vanzelf het spookje. Op een glad stuk teken je met een chocostift grappige oogjes en monden zodat het echte spookjes lijken.

5

Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen.

6

Doop 1 cm van het lollystokje in de Chocoglazuur. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Chocoglazuur snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze een kwartier staan om uit te harden.

Voedingswaarden Voor het recept Spookjes Cakepops

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1608 kJ
384 kcal
2265 kJ
541 kcal
Vet 15.18 g 21.38 g
Koolhydraten 28.30 g 39.86 g
Eiwit 3.28 g 4.62 g