Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sneeuwpop cupcake van marsmallows

Leuk recept voor een winterse middag. Een sneeuwpop van marshmallows op een cupcake.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sneeuwpop cupcake van marsmallows

:

Mixer met garden
Cupcake vormpjes
Cocktailprikkers
Spuitzak met grote spuitmond, zoals Wilton 012 (round carded)

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
100 ml melk (zacht)

voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit
ongeveer 10 - 12 marshmallows
1 klein stukje marsepein oranje
1 klein stukje marsepein bruin of groen
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel chocostift donkerbruin

preparation

Bereiding

1

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen. Verwarm de Dr. Oetker Choco Dip wit volgens de aanwijzingen op de verpakking totdat de chocodip gesmolten is. Leg een aantal marshmallows en cocktailprikkertjes klaar.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Prik de cocktailprikkers in de marshmallows.

3

Doop de marshmallows in de witte chocodip. Zet ze op een stevige ondergrond en laat ze drogen.

4

Maak botercrème zoals aangegeven op de verpakking. Neem een grote spuitmond, zoals Wilton 012 (round carded). Vul de spuitzak met botercrème.

5

Spuit eerst de buitenste rand op de cupcake. Vul dan ook de binnenkant van de cupcake. Zorg dat deze vulling niet hoger komt dan de buitenste rand. Spuit nu de tweede rand en vul deze ook weer op. Spuit als laatste de derde rand.

6

Rol uit oranje marsepein gelijke bolletjes en rol deze uit tot een punt (wortelvorm). Maak van groene en/of bruine marsepein per sneeuwpop 3 gelijke bolletjes voor de 'knopen'.

7

Spuit met een chocostift (donkerbruin) de ogen op het hoofd en kleine stipjes voor de mond.

8

Prik het hoofd van de sneeuwpop in de cupcake en duw de knopen zachtjes in de botercrème onder elkaar.

9

Teken met de chocostift aan het lijfje twee armpjes met 3 vingers.

Tip

Varieer met allerlei kleuren knopen en/of maak van marsepein/fondant een muts voor op het hoofd van de sneeuwpop.

Voedingswaarden Voor het recept Sneeuwpop cupcake van marsmallows

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1859 kJ
444 kcal
1704 kJ
407 kcal
Vet 30.85 g 28.30 g
Koolhydraten 36.76 g 33.72 g
Eiwit 4.79 g 4.40 g