Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Sneeuwpop cupcake van marsmallows

Leuk recept voor een winterse middag. Een sneeuwpop van marshmallows op een cupcake.

over 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sneeuwpop cupcake van marsmallows

:

Mixer met garden
Cupcake vormpjes
Cocktailprikkers
Spuitzak met grote spuitmond, zoals Wilton 012 (round carded)

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
100 ml melk (zacht)

voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit
over 10 - 12 marshmallows
1 klein stukje marsepein oranje
1 klein stukje marsepein bruin of groen
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel chocostift donkerbruin

preparation

Bereiding

1

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen. Verwarm de Dr. Oetker Choco Dip wit volgens de aanwijzingen op de verpakking totdat de chocodip gesmolten is. Leg een aantal marshmallows en cocktailprikkertjes klaar.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: over 22 Minuten

2

Prik de cocktailprikkers in de marshmallows.

3

Doop de marshmallows in de witte chocodip. Zet ze op een stevige ondergrond en laat ze drogen.

4

Maak botercrème zoals aangegeven op de verpakking. Neem een grote spuitmond, zoals Wilton 012 (round carded). Vul de spuitzak met botercrème.

5

Spuit eerst de buitenste rand op de cupcake. Vul dan ook de binnenkant van de cupcake. Zorg dat deze vulling niet hoger komt dan de buitenste rand. Spuit nu de tweede rand en vul deze ook weer op. Spuit als laatste de derde rand.

6

Rol uit oranje marsepein gelijke bolletjes en rol deze uit tot een punt (wortelvorm). Maak van groene en/of bruine marsepein per sneeuwpop 3 gelijke bolletjes voor de 'knopen'.

7

Spuit met een chocostift (donkerbruin) de ogen op het hoofd en kleine stipjes voor de mond.

8

Prik het hoofd van de sneeuwpop in de cupcake en duw de knopen zachtjes in de botercrème onder elkaar.

9

Teken met de chocostift aan het lijfje twee armpjes met 3 vingers.

Tip

Varieer met allerlei kleuren knopen en/of maak van marsepein/fondant een muts voor op het hoofd van de sneeuwpop.

Voedingswaarden Voor het recept Sneeuwpop cupcake van marsmallows

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1859kJ
444kcal
1704kJ
407kcal
Vet 30.85g 28.30g
Koolhydraten 36.76g 33.72g
Eiwit 4.79g 4.40g