Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Mini Confetti Meringues

Gekleurde schuimpjes met glazuur en vrolijke decoratie.

15 - 20 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mini Confetti Meringues

Bakgerei:

3 - 5 kommetjes/bakjes (aantal kleuren)
bakpapier
spuitzak (meerdere als je meer kleurtjes wilt maken)
spuitmondje (recht)
3 - 5 bordjes/schoteltjes (voor strooidecoratie)
citroensap (eventueel)
mixer met garden

voor de gekleurde meringue:

1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen
2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
1 flesje Dr. Oetker Disco
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker of andere strooidecoratie naar keuze

preparation

Bereiding

1

Gekleurde schuimpjes

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

2

Wil je meerdere kleuren schuimpjes maken, verdeel de meringue dan over meerdere kommen. Voeg enkele druppels kleurstof toe en meng dit door de meringue.

3

Bakken van de schuimpjes

Verwarm de oven voor (bij voorkeur heteluchtoven). Leg bakpapier op de bakplaat. Doe het spuitmondje op een spuitzak en vul de spuitzak met gekleurde meringue.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 100 °C

Baktijd: 60 minuten

4

Spuit kleine toefjes van ca. 3 cm op de bakplaat. Je maakt kleine puntjes aan de toefjes door op het laatste moment de spuitzak omhoog te trekken. Laat minimaal 2 cm ruimte tussen de toefjes.

5

Vul een nieuwe spuitzak met een andere kleur meringue en maak zo verschillende kleuren schuimpjes.

6

Plaats de bakplaat onder het midden van de oven en bak de schuimpjes 60 minuten. Zet daarna de oven uit en laat de schuimpjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.

7

Het decoreren van de schuimpjes

Verwarm het glazuur volgens de aanwijzing op het zakje en doe het in een kommetje. Leg een klein stukje bakpapier op het werkblad. Zet nu alles klaar voor de decoratie van de schuimpjes. Doe op een bordje een beetje glittersuiker, op een ander bordje wat disco en op een derde bordje een andere kleur glittersuiker (of andere strooidecoratie). Dip de onderzijde van de schuimpjes voorzichtig in het glazuur. Druk de glazuurkant dan voorzichtig in een van de strooidecoraties. Leg de schuimpjes op het bakpapier en laat het glazuur enkele minuten hard worden.

Variatie tip

Dip de mini confetti meringues in gesmolten chocolade of Dr. Oetker Glazuur Choco.

Voedingswaarden Voor het recept Mini Confetti Meringues

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 456kJ
109kcal
1344kJ
321kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g