Flag

Oranje Tompouce

10 stuks
Gemakkelijk
30
De klassieker in een oranje jasje. Met zelfgemaakt banketbakkersroom en een oranje glazuur.
Oranje tompouce, dé koning(in) van de gebakjes! Bladerdeeg, vanillecrème, oranje glazuur, een feest voor de smaakpapillen. Feest je mee op Koningsdag? Neem een hap en voel je meteen royal!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor tompoucedeeg
1 pakdiepvries bladerdeeg (Koopmans)
Voor een banketbakkersroom
500 mlmelk
100 gsuiker
1 elDr. Oetker Bourbon Vanille-extract
4eidooiers
3 elbloem
250 mlslagroom
2 blaadjesDr. Oetker Gelatine
Voor de oranjeversiering
strooibusDr. Oetker Regenboogfantasie
2 zakjesDr. Oetker Glazuur Wit
Dr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
Picture - Dr. Oetker Glazuur Wit
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Leg op een bakplaat een vel bakpapier.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 180 °C

2

Tompoucen maken

Snijd de plakjes bladerdeeg na 10 minuten ontdooien door de helft en leg ze op de bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de plakjes. (dit voorkomt dat ze heel hoog worden).

3

Bak de plakjes eerst 5 minuten en haal ze dan uit de oven. Druk met een theedoek voorzichtig de lucht uit de plakjes. Bak de plakjes daarna nog ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat. 

4

Klassieke banketbakkersroom maken

Breng 450 ml melk met de suiker aan de kook. Meng 1 eetlepel vanille extract met de eidooiers. 

5

Roer de resterende melk door de eidooiers en roer de bloem erdoor. Roer het eimengsel door de kokende melk en kook circa 2 minuten door. 

6

Spoel een bakplaatje of kom af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plastic folie afkoelen.

7

Klop de slagroom stijf en week de gelatine in koud water. Roer de banketbakkersroom los in een kom.

8

Smelt de gelatine in een pannetje en roer de gelatine door de banketbakkersroom. Spatel de room erdoor en laat de banketbakkersroom opstijven in de koelkast.

9

Oranje glazuur maken

Verwarm de zakjes glazuur door ze in een pannetje of kom met ruime hoeveelheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat de zakjes onder water blijven.

10

Haal de glazuur zakjes uit het water en kneed ze goed door. Knip vervolgens een klein hoekje van de glazuur zakjes af (volg de kniprand) en knijp de inhoud uit in een kom. Voeg 2 druppels rode kleurstof en 2 druppels gele kleurstof toe aan het glazuur om een egale oranje kleur te creëren. Roer het glazuur goed door. 

11

Tompouce samenstellen

Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit banen op de resterende plakjes bladerdeeg. Of verdeel het met een lepel/mes. Leg daarna de plakjes met glazuur op de plakjes met banketbakkersroom.

12

Tompouce versieren

Bedek vervolgens de helft van de plakjes bladerdeeg met het oranje glazuur. Dit is een heerlijke traktatie tijdens Koningsdag, dus zorg dat je genoeg hebt voor je gasten! Strooi daarna het strooisel eroverheen voor een extra feestelijk effect.