Kerstboompjes van schuim
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur hetelucht ovenstand.
Baktijd
60 min
Temperatuur heteluchtoven: 100 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 120 °C
Doe de mix voor Meringue en het water in een smalle hoge beslagkom en meng het kort door elkaar.
Klop de meringue met de mixer met garden op de hoogste stand in min. 4 minuten stijf. Voeg in de laatste minuut enkele druppels blauwe en gele kleurstof toe totdat de schuim een mooie groene kleur heeft.
De meringue is stijf genoeg wanneer de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de meringue eruit loopt.
Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak en vul de spuitzak met het eiwitschuim. Spuit op de met bakpapier bekleedde bakplaat mooie rozetten die een beetje spits toe lopen. Zo krijg je een mooie kerstboom; zorg voor voldoende tussenruimte tussen de boompjes (min. 2 cm).
Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de kerstboom schuimpjes ca. 60 minuten.
Doe aan het einde van de baktijd de oven uit en laat de schuimpjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.
Opstijftijd
120 min
Meng de poedersuiker met een heel klein beetje water en plak hiermee de parels als kerstballen op de kerstboompjes.
Vergelijkbare recepten