Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Luchtige vanille taart met witte choco fondant

Een snelle en sierlijke taart. Deze taart is de bovenste taart van de 'Taart van de Eeuw'.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Luchtige vanille taart met witte choco fondant

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter (op kamertemperatuur)
125 ml melk

Voor decoratie:

2,5 pakjes Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit (375 g)
1 zakje Cookie Icing Wit
voedingskleurstof in bijv. goud

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm Ø 24 of 20 cm
bakpapier
kartelmes/broodmes
fondant - of deegroller
spuitzak met dun spuitmondje

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bereid de Wolken Vanillecake volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 55 Minuten

2

Voor de vulling

Zodra de taart de oven uit komt moet deze goed afkoelen. In de tussentijd maak je de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje.

3

Snijd de taart horizontaal door en vul hem met een laagje botercrème. Bestrijk ook de buitenkant met een laagje botercrème.

4

Bestrooi het werkblad eventueel met wat poedersuiker. Rol de witte chocofondant uit tot een cirkel van ongeveer Ø 35 cm. Hiermee bekleed je de Vanille Wolken cake. Snijd de overtollige fondant eraf.

5

Decoreren

Doe de helft van de witte Cookie Icing in een schaaltje. Kleur dit met de voedingskleurstof naar keuze. Vul een spuitzak met de Icing en oefen hiermee op een bord of wat folie hoe je de krullen gaat maken. Houd hierna de punt van de spuitzak een stukje boven de taart en maak de sierlijke krullen.

Voedingswaarden Voor het recept Luchtige vanille taart met witte choco fondant

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2232kJ
533kcal
1495kJ
357kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g