Vegan aardbeientaart met kokos en witte chocolade
Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem.
Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 g margarine in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten margarine.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Hak de witte chocolade en het gevriesdroogde fruit fijn.
Doe 750 g plantaardige variatie op yoghurt (bijv. Alpro Mild & Creamy Nature) en 100 ml water in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand tot een glad mengsel.
Spatel de helft van de chocolade, de helft van het gevriesdroogde fruit en 2 eetlepels kokosrasp door het taartmixmengsel.
Voeg de taartmix toe en meng op de laagste stand 30 seconden goed door elkaar. Schraap eventueel de randen even aan. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem. Voeg vervolgens ook de plantaardige yoghurt toe in de springvorm. Doe dit door met een theelepel de yoghurt puntsgewijs op de taart te scheppen. Pak een satéprikker en trek lijnen tussen de bolletjes yoghurt zodat er een mooi patroon ontstaat.
Verhit ondertussen de aardbeien in een steelpannetje. Roer regelmatig, tot er een aardbeiensaus ontstaat.
Schenk de aardbeiensaus over de taart. Doe dit voor een mooi effect op dezelfde manier als met de yoghurt en het satéstokje. Drup ook wat puntjes op de zijkant van de taart en smeer uit met de satéprikker.
Laat de taart tenminste 2½ uur opstijven in de koeling.
Maak de taart af met de rest van de witte chocolade, het gevriesdroogde fruit en nog wat kokosrasp.
Vergelijkbare recepten