Flag

Luchtige biscuitbodem voor taart

1 taart
Gemiddeld
20
Een biscuitbodem bakken vanaf de basis is vrij ingewikkeld. Wil je zelf eenvoudig een lekkere biscuittaart bakken? Gebruik de Mix voor Biscuittaart van Dr. Oetker. Lukt altijd.
Logo Image
Baktips
Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de biscuitbodem zodat deze niet verschuift en snijd de biscuitbodem voorzichtig horizontaal doormidden.
Baktips
Gebruik Dr. Oetker Botercrème voor een luchtige taartvulling en decoreer de taart verder met Dr. Oetker decoraties.
Baktips
Voeg 20 gram gezeefde cacaopoeder toe aan het biscuitbeslag voor een choco biscuitbodem.
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is de basisbereiding voor Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
springvorm Ø 24 cm
Dr. Oetker Bakspray
Voor de biscuitbodem
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (m, op kamertemperatuur)
50 mlwater

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
1

Biscuitbodem voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Biscuitbeslag bereiden

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand (turbo) in ca. 5 minuten tot een luchtig biscuitbeslag. Verdeel het biscuitbeslag over de springvorm en strijk het glad.

3

Biscuitbodem bakken

Bak de biscuitbodem net onder het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuitbodem vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

4

Leg de biscuitbodem ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de biscuitbodem goed afkoelen. De biscuitbodem is nu klaar om door te snijden, te vullen en te decoreren.

Baktips

  • Gebruik voor het doorsnijden van de taart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de biscuitbodem zodat deze niet verschuift en snijd de biscuitbodem voorzichtig horizontaal doormidden.
  • Gebruik Dr. Oetker Botercrème voor een luchtige taartvulling en decoreer de taart verder met Dr. Oetker decoraties.
  • Voeg 20 gram gezeefde cacaopoeder toe aan het biscuitbeslag voor een choco biscuitbodem.
  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is de basisbereiding voor Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.