Ganache van witte chocolade met frambozen
1 taart
Gemakkelijk
Pure verwennerij: zoet, romig en fruitig. Deze Ganache is onweerstaanbaar als taartvulling
Ingrediënten
Bereiding
Benodigdheden
Voor de vulling
200 ml
slagroom
250 g
witte chocolade
250 g
Mascarpone
1 doosje
frambozen (verse)
Benodigdheden
Steelpannetje
Bereiding:
20 min
1
Voor de witte chocolade ganache
Verhit de slagroom, let goed op dat het niet kookt!
2
Hak de chocolade in stukken. Voeg de stukken chocolade toe aan de warme slagroom. Laat het 1 minuut staan en roer daarna tot de chocolade helemaal is opgelost.
3
Zet de ganache in de koelkast totdat het de gewenste dikte heeft. Hoe langer de ganache in de koelkast staat, hoe steviger deze wordt.
4
Spatel als de ganache de gewenste dikte heeft de mascarpone door de ganache (bijvoorbeeld na een dag).
5
Was de frambozen en snijd deze aan stukjes. Bestrijk de onderste taarthelft met de ganache en leg er de frambozen stukjes op.
Baktips
Bak je een taart van 24 cm doorsnee, dan kun je 200 g chocolade en 200 g slagroom gebruiken.
Baktips
Gebruik voor de mooiste ganache een witte chocolade van hoogwaardige kwaliteit. Goedkopere witte chocolade kan er voor zorgen dat de canache niet stevig wordt.
Tips
Tip!: Bak je een taart van 24 cm doorsnee, dan kun je 200 g chocolade en 200 g slagroom gebruiken.
Tip!: Gebruik voor de mooiste ganache een witte chocolade van hoogwaardige kwaliteit. Goedkopere witte chocolade kan er voor zorgen dat de canache niet stevig wordt.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media