Kruidnoten
1 portie
Gemakkelijk
Wie zegt dat kruidnoten alleen tijdens Sinterklaas lekker zijn? Met dit kruidnoten recept kun je ze het hele jaar door maken.
Ingrediënten
Bereiding
Voor de kruidnoten
250 g
bloem
1 zakje
125 g
basterdsuiker (donkere)
125 g
margarine of boter
2 el
speculaaskruiden
zout
4 el
melk
Bereiding:
20 min
Bakken:
20 min
1
Zo maak je de kruidnootjes
Verwarm de oven voor.
Baktijd
20 min
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
2
Meng de Dr. Oetker Backin met de bloem in een kom. Snijd de boter in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en kneed het geheel tot een soepel kruidnoten deeg.
3
Vorm kleine kruidnoten van het deeg, leg die op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kruidnoten in ca. 20 minuten gaar en bruin.
Baktips
Kruidnootjes met chocolade: doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten Dr. Oetker Chocodip bruin of wit.
Tips
: Kruidnootjes met chocolade: doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten Dr. Oetker Chocodip bruin of wit.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media