Flag

Krokante Chocolate Chip Cookies

30 koekjes
Gemakkelijk
40
Met Baksoda maak je heerlijke krokante chocolate chip cookies. Je bakt ze vanaf de basis. Een leuke en lekkere uitdaging.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Chocolade Chip Cookies
250 gmargarine
250 gsuiker (bruine)
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1 tlzout
2eieren
300 gpure chocolade
200 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Baksoda (Backing soda)
100 gDr. Oetker Nougatine
Extra nodig
bakpapier

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Baksoda (Backing soda)
1

Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet hem in. Verwarm de oven voor.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 13 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Meng de boter met een mixer met garde zacht en romig. Voeg beetje bij beetje suiker, vanillesuiker en het zout toe en meng het tot een samenhangend deeg.

3

Voeg een ei toe en klop ongeveer een halve minuut op de hoogste stand luchtig. Voeg daarna het volgende ei toe en mix het weer een halve minuut, op de hoogste stand, door.

4

Hak de chocolade in grove stukken.

5

Meng de bloem met de Baksoda en roer het kort door. Doe de chocolade stukken en Nougatine er bij. Roer het nogmaals kort door met de mixer op de middelste stand.

6

Maak met behulp van twee eetlepels bergjes chocolade chip cookie deeg op de bakplaat (ongeveer zo groot als een walnoot). Houd ongeveer 4 cm vrij tussen de koekjes, want ze lopen uit tijdens het bakken.

7

Druk de bergjes een beetje plat en bak de krokante chocolate chip cookies in ca. 13 minuten gaar. Let op, de koekjes zijn zacht als ze uit de oven komen.