Wafels
6 - 8 stuks
Gemakkelijk
Gemakkelijk recept om overheerlijke wafels mee te maken.
Ingrediënten
Bereiding
Voor de wafels
200 g
boter (zacht)
200 g
poedersuiker
snufje
zout
4
eieren
200 g
Kristalbloem (Koopmans)
mespuntje
Benodigdheden
Wafelijzer
Mengkom
Bereiding:
20 min
1
Bereidingswijze
Klop de boter met de suiker en het zout in een mengkom schuimig. Roer de eieren er één voor één door. Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar, zeef het boven het eimengsel en spatel het er voorzichtig door. Laat het deeg voor de wafels een uur rijzen bij kamertemperatuur.
2
Laat het wafelijzer warm laten worden, met boter bestrijken en een laagje deeg erin gieten. Sluit het wafelijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin.
Baktips
Bestrooi de wafels direct na het bakken met poedersuiker en serveer ze met ijs en jam of verse vruchten en toefjes slagroom.
Tips
: Bestrooi de wafels direct na het bakken met poedersuiker en serveer ze met ijs en jam of verse vruchten en toefjes slagroom.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media