Flag

Pizza Carpaccio

2 stuks
Gemakkelijk
30
In plaats van carpaccio kun je ook rosbief gebruiken. Vergeet vooral de pijnboompitjes niet!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de pizzabodem
Dr. Oetker Pizzabodem Origineel
250 mlkoud water
2 elolijfolie
bloem (handje)
Voor de topping
125 gcarpaccio of rosbief
200 gtomatensaus
100 gParmezaanse kaas (+ wat extra's om te bestrooien)
125 gzongedroogde tomaten in olie (ca. 6 tomaatjes)
2 elpijnboompitjes (geroosterd)
vers gemalen peper
1 zakjerucola (ca. 1 handje)
1 tlolie (truffelolie, desgewenst)
Extra nodig
bakplaat
bakpapier
mixer met deeghaken
bloem voor bestuiven werkblad
olie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pizzabodem Origineel
1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op en bekleed de bakplaat of eventueel een ronde pizzavorm met een vel bakpapier.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

2

Pizzabodem bereiden

Voeg het water en de olijfolie toe aan de pizzabodemmix en kneed het geheel met een mixer of met je handen tot een soepel deeg.

3

Bebloem het aanrecht. Verdeel het pizzadeeg in tweeën en rol ieder deel uit tot een dunne, ronde plak. Zorg ervoor dat je de pizzabodems zo dun mogelijk uitrolt.

4

Leg de pizza's op de bakplaat. Maak een opstaand randje en wrijf de randen in met wat olijf- of zonnebloemolie. 

5

Bakken en topping

Verdeel de tomatensaus over de bovenkant van de pizzabodems. Verdeel hierover de geraspte Parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden.

6

Plaats de pizza's in het midden van de oven en bak ze in ca. 18 minuten gaar.

Baktijd: ongeveer 16 - 20 Minuten

7

Verdeel de carpaccio, de rucola, geroosterde pijnboompitjes, zongedroogde tomaten, zwarte peper en wat extra Parmezaanse kaas over de pizzabodems als deze nog warm zijn.

8

Besprenkel het geheel desgewenst met truffelolie en serveer de pizza's direct.