Kruimeldeeg
1 portie
Gemakkelijk
Kruimeldeeg wordt vooral gebruikt als afdeklaag voor plaatkoek, bijvoorbeeld appel- of pruimenplaatkoek.
Ingrediënten
Bereiding
Voor kruimeldeeg
200 g
Kristalbloem (Koopmans)
mespuntje
125 g
poedersuiker
125 g
margarine (zacht) of boter
Benodigdheden
Mengkom
Bereiding:
20 min
1
Bereidingswijze
Meng de bloem en Backin en zeef het mengsel boven een beslagkom. Maak in het midden een kuiltje en leg de suiker en zachte boter erin.
2
Verwerk het geheel met twee vorken tot kruimels. Strooi het kruimeldeeg over een plaatkoek en bak het gebak af.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media