Gistdeeg
1 portie
Gemiddeld
Zo maak je een mooi gistdeeg! Geschikt voor allerlei hartige gerechten.
Ingrediënten
Bereiding
Benodigdheden
Voor gistdeeg
500 g
Kristalbloem (Koopmans)
1 zakje
snufje
zout
100 g
suiker
2
eidooiers
70 g
margarine (gesmolten)
0,5 liters
melk
Benodigdheden
Mixer met gardes
Plasticfolie
Bereiding:
40 min
Bakken:
40 min
1
Bereidingswijze gistdeeg
Zeef de bloem boven een mengkom. Strooi de gist erover en vermeng het met de bloem.
2
Maak in het midden een kuiltje en doe zout, suiker, vanillesuiker, aroma, eierdooiers, boter en melk erin. Kneed met de mixer (deeghaken) op de hoogste stand een soepel gistdeeg.
3
Dek het gistdeeg af met een vochtige theedoek, bord of plasticfolie. Laat het gistdeeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4
Verwarm de oven voor. Kneed het gistdeeg nogmaals goed door. Geef het gistdeeg de gewenste vorm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven.
Baktijd
40 min
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media