
Gistdeeg
1 portie
Gemiddeld
40
Zo maak je een mooi gistdeeg! Geschikt voor allerlei hartige gerechten.
Ingrediënten
Bereiding
Benodigdheden
Benodigdheden
Mixer met gardes
Plasticfolie
Voor gistdeeg
500 g
Kristalbloem (Koopmans)
1 zakje
snufje
zout
100 g
suiker
2
eidooiers
70 g
margarine (gesmolten)
0,5 liters
melk
Gemaakt met:
Bereiding:
40 min
Bakken:
40 min
1
Bereidingswijze gistdeeg
Zeef de bloem boven een mengkom. Strooi de gist erover en vermeng het met de bloem.
2
Maak in het midden een kuiltje en doe zout, suiker, vanillesuiker, aroma, eierdooiers, boter en melk erin. Kneed met de mixer (deeghaken) op de hoogste stand een soepel gistdeeg.
3
Dek het gistdeeg af met een vochtige theedoek, bord of plasticfolie. Laat het gistdeeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
4
Verwarm de oven voor. Kneed het gistdeeg nogmaals goed door. Geef het gistdeeg de gewenste vorm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in de oven.
Baktijd: 40 - 45 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Karameltaart met hazelnoten![]()

124 MinGemiddeld
Karameltaart met hazelnoten
124 MinGemiddeld
Karameltaart met hazelnoten
Berlinerbollen![]()

41 MinGemiddeld
Berlinerbollen
41 MinGemiddeld
Berlinerbollen
Halloween pizza![]()

56 MinGemiddeld
Halloween pizza
56 MinGemiddeld
Halloween pizza
Chocolade truffels![]()

30 MinGemiddeld
Chocolade truffels
30 MinGemiddeld
Chocolade truffels
Kruimeldeeg![]()

20 MinGemakkelijk
Kruimeldeeg
20 MinGemakkelijk
Kruimeldeeg
Donuts![]()

45 MinGemiddeld
Donuts
45 MinGemiddeld
Donuts
Hazelnootschuim![]()

65 MinGemiddeld
Hazelnootschuim
65 MinGemiddeld
Hazelnootschuim
Pindakoekjes (basisrecept)![]()

30 MinGemiddeld
Pindakoekjes (basisrecept)
30 MinGemiddeld
Pindakoekjes (basisrecept)