Flag

Pizza met mozzarella, tomaat en pesto

1 stuk
Gemakkelijk
20
Wil je een plaatpizza bakken? Gebruik dan een heel pak voor de bodem.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bodem
Dr. Oetker Pizzabodem Origineel (½ pak)
125 mlkoud water
1 elolijfolie
Voor de topping
100 gtomatensaus
2tomaten in schijfjes
125 gmozzarella in plakjes
2 elpesto
Extra nodig
bakplaat of een ronde pizzavorm
bakpapier of wat olie om in te vetten
mixer met deeghaken
bloem om te bestuiven
1 tlolijfolie om te bestrijken

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pizzabodem Origineel (½ pak)
1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor en leg bakpapier op de bakplaat of pizzavorm of vet deze in met wat olie.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

2

Pizzadeeg bereiden (voor 1 pizza)

Doe de helft van het pak pizzabodem origineel in een beslagkom en voeg 125 ml koud water en 1 eetlepel olijfolie toe.

3

Kneed dit met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg en kneed daarna het deeg met de handen nog een paar keer goed door. Is het te plakkerig, voeg dan nog een wat extra bloem toe.

4

Leg het pizzadeeg op de bakplaat of pizzavorm. Druk het deeg uit tot een ronde pizza van ongeveer ½ cm dik. Vorm een opstaande randje en bestrijk dit met wat olie. 

5

Pizza toppen

Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem.

6

Bedek de saus met plakjes mozzarella, tomaat en verdeel hierover de 2 eetlepels pesto.

7

Plaats de pizza iets onder het midden van de oven en bak de pizza met mozzarella, tomaat en pesto in circa 18 minuten gaar.