Flag

Plaatpizza met courgette, aubergine en tomaat

ongeveer 2 - 4 porties
Gemakkelijk
25
Bak deze heerlijke plaatpizza met een ratatouille beleg van courgette, aubergine en tomaat.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het pizzadeeg
Dr. Oetker Pizzabodem Origineel
250 mlkoud water
2 elolijfolie
Voor de topping
200 gtomatensaus
courgette (1 grote of 2 kleine)
aubergine (1 grote of 2 kleine)
2tomaten
100 gGoudse kaas (geraspt)
Extra nodig
bakpapier
koekenpan
mixer met deeghaken
bloem
deegroller (evt.)
olie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pizzabodem Origineel
1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven, verwarm de oven voor en leg alvast een vel bakpapier op de bakplaat.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

2

Pizzadeeg bereiden

Doe de pizzabodemmix in een beslagkom en voeg de 250 ml koud water en 2 eetlepels olijfolie toe.

3

Kneed dit met de mixer met deeghaken tot een soepel deeg en kneed daarna het deeg met de handen nog een paar keer goed door. Is het te plakkerin, voeg dan nog een wat extra bloem toe.

4

Leg het deeg op het aanrecht en bestrooi met wat bloem. Druk of rol het deeg dun uit (ca ½ cm dik). Leg het dan op de bakplaat en drukken verder uit naar de randen. Vorm een klein opstaand randje en bestrijk dit met olie. 

5

Pizza toppen

Verdeel de tomatensaus met de bolle kant van een lepel over de bodem.

6

Snijd de courgette, de aubergine en de tomaten in blokjes. Bak de aubergineblokjes kort aan in een koekenpan met een klein beetje olijfolie.

7

Bedek de saus met de courgette, aubergine en tomaat.

8

Strooi tot slot de geraspte kaas erover en plaats de pizza iets onder het midden van de oven en bak in circa 25 minuten gaar.