Speculaasbrokken
1 stuk
Gemakkelijk
Heerlijke krokante grove speculaasbrokken, die ook nog eens eenvoudig te maken zijn.
Ingrediënten
Bereiding
Voor de speculaasbrokken
250 g
bloem
1 zakje
125 g
basterdsuiker (donkere)
15 g
speculaaskruiden
snufje
zout
150 g
boter (koud en in stukjes gesneden)
3 el
melk
1
ei losgeklopt
Bereiding:
20 min
Bakken:
20 min
1
Zo maak je de speculaasbrokken
Vermeng de Dr. Oetker Backin met de bloem in een kom. Snijd de boter in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en verkruimel ze met de vingers door de bloem. Kneed het geheel tot een soepel speculaasdeeg.
2
Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Rol het deeg uit tot een deegplak van ca. 10 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat. Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak de speculaasbrokken in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar.
Baktijd
20 min
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
3
Laat de speculaasbrokken afkoelen op een rooster.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media