Speculaas
1 stuk
Gemakkelijk
Maak nu lekker zelf speculaas met dit eenvoudige recept.
Ingrediënten
Bereiding
Benodigdheden
Voor het speculaas
150 g
Kristalbloem (Koopmans)
mespuntje
zout
75 g
basterdsuiker (donkerbruine)
1 el
speculaaskruiden
1 tl
100 g
boter (harde)
Benodigdheden
Speculaasplank
Bereiding:
20 min
Bakken:
10 min
1
Zo maak je de speculaas
Meng bloem, zout, basterdsuiker, speculaas kruiden en Backin. Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend speculaas deeg. Zet het speculaas deeg minstens 2 uur in de koelkast.
Baktijd
10 min
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
2
Bestuif een speculaas plank met bloem of maïzena, druk het speculaas deeg in de openingen en maak de bovenkant glad met de achterkant van een mes.
3
Sla de speculaas op de plank en leg de speculaas koekjes op de bakplaat. Bak de speculaas in het midden van de oven.
Baktips
Heb je geen speculaasplank, dan kun je de speculaas ook met een koekuitstekertje uitsteken.
Tips
Tips: Heb je geen speculaasplank, dan kun je de speculaas ook met een koekuitstekertje uitsteken.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media