Flag

Sinterklaastaart

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
60
't heerlijk avondje is gekomen, dat wordt smullen! Maak deze heerlijke Sinterklaastaart met speculoos en kruidnootjes.
Logo Image
Baktips
Om de sinterklaastaart mooi recht te krijgen kun je hem aan de zijkant de taart een stukje insnijden. Snij hem pas daarna horizontaal doormidden. Zo weet je precies hoe de helften weer op elkaar horen.
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
1springvorm (20 cm)
1 rolbakpapier
1spatel of plat mes
Voor de Sinterklaastaart
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren
50 mlwater
Voor de speculoosvulling
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter
125 mlmelk (koude)
50 gSpeculoos pasta
Voor decoratie
500 gkruidnoten

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Maak de biscuittaart volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Laat de biscuittaart bodem op een rooster helemaal afkoelen.

3

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer er daarna goed de speculoos door.

4
Picture - Sinterklaastaart doorsnijden.jpg
Picture - Sinterklaastaart vullen met kruidnoten.jpg

Snij de taart horizontaal doormidden (zie tip). Besmeer de onderste laag met een dikke laag speculooscrème. Bedek helemaal met kruidnootjes en leg er het bovenste deel weer bovenop. Besmeer nu de hele taart met een flinke, egale laag speculooscrème.

5
Picture - sinterklaastaart versieren met kruidnoten.jpg

Bedek nu de hele Sinterklaastaart met kruidnootjes. Begin onder aan de zijkant en werk zo netjes mogelijk naar boven en naar het midden. Verschuif de kruidnootjes af en toe wat om mooi uit te komen.

Baktips

  • Om de sinterklaastaart mooi recht te krijgen kun je hem aan de zijkant de taart een stukje insnijden. Snij hem pas daarna horizontaal doormidden. Zo weet je precies hoe de helften weer op elkaar horen.
  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.