Flag

Kwarktaart Mango-Kokos

ongeveer 10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Verrassende combinatie: kwarktaart met mango-kokossmaak, maar 'o zo lekker'!
Logo Image
Baktips
Snijd na het opstijven van de taart, met behulp van een mes, de taart los van de rand. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
Baktips
Blancheer een in blokjes gesneden mango 1 minuut in kokend water. Haal de mangoblokjes met een schuimspaan uit het kokende water, laat deze afkoelen en spatel de mangostukjes door de kwarktaartvulling.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de taart
1 pakDr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
60 gboter of margarine
200 mlmangosap (kamertemperatuur)
200 mlkokosmelk (kamertemperatuur)
Bakgerei
mixer met gardes
springvorm (24 cm)
(eventueel voor versieren:)
1mango (in kleine stukjes)
Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

4

Mango-Kokos kwarktaart bereiden (5 minuten)

Doe het mangosap met de kokosmelk (op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

5

Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

6

Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de Mango-Kokos kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

7

Versieren (5 minuten)

Garneer de Mango-kokos kwarktaart eventueel vlak voor het opdienen met fijngesneden stukjes mango en gekleurde zachte parels.

Baktips

  • Snijd na het opstijven van de taart, met behulp van een mes, de taart los van de rand. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
  • Blancheer een in blokjes gesneden mango 1 minuut in kokend water. Haal de mangoblokjes met een schuimspaan uit het kokende water, laat deze afkoelen en spatel de mangostukjes door de kwarktaartvulling.