Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kwarktaart Mango-Kokos

Verrassende combinatie: kwarktaart met mango-kokossmaak, maar 'o zo lekker'!

over 10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart Mango-Kokos

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 g magere kwark
250 ml slagroom
60 g boter of margarine
200 ml mangosap (kamertemperatuur)
200 ml kokosmelk (kamertemperatuur)

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm (24 cm)

(eventueel voor versieren:):

1 mango (in kleine stukjes)
Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

4

Mango-Kokos kwarktaart bereiden (5 minuten)

Doe het mangosap met de kokosmelk (op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

5

Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

6

Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de Mango-Kokos kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

7

Versieren (5 minuten)

Garneer de Mango-kokos kwarktaart eventueel vlak voor het opdienen met fijngesneden stukjes mango en gekleurde zachte parels.

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart Mango-Kokos

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1231kJ
294kcal
674kJ
161kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g