Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kleine taartjes met icing

Taartjes kun je ook mooi decoreren met een cookie icing. Je geeft de taartjes daarmee een mooi glanzend effect.

4 - 6 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kleine taartjes met icing

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine of boter (op kamertemperatuur)
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk
1 flesje Dr. Oetker Bakspray

Voor decoratie:

400 g poedersuiker
60 ml water
10 g eiwitpoeder
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

Bakgerei:

1 Zenker Mini taarten bakblik
mixer met garden
beslagkom
diep schaaltje

preparation

Bereiding

1

Taartjes bakken

Maak het beslag volgens aanwijzing op de verpakking. Spray de bakvormpjes in en vul 5-6 bakvormpjes met cupcake beslag. Laat de taartjes na het bakken goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 25 - 30 Minuten

2

Voor de witte glazuur laag

Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je met een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft.

3

Dip de taartjes in het schaaltje met icing en laat de cookie Icing uitdruipen naar de zijkant. Doe als laatst een zilver pareltje boven op het taartje om het helemaal af te maken.