Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerst cupcakes choco met aardbeien

Aardbeien in witte chocolade, een smeuïge chocolade cupcake met een extra laagje chocolaglazuur, dat wordt genieten!

10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerst cupcakes choco met aardbeien

Bakgerei:

mixer met garden
cupcake-/muffin bakvorm
12 Cupcake vormpjes
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 ml melk
25 g cacao

voor de choco botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
2 - 4 el cacao (naar smaak)

voor decoratie:

12 aardbeien (minimaal) (evt. diepvries)
1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 potje Suikerparels wit
1 reep witte chocolade

preparation

Bereiding

Choco cupcakes bakken

Maak het cupcakes beslag. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag. Bak de chocolade cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 20 - 24 minuten

In de Choco dip

Haal de papieren vormpjes van de cupcakes. Snijd eventueel een klein laagje van de bovenkant af als de cupcakes te bol zijn geworden. Zodat de cupcakes goed blijven staan als je ze omdraait. Verwarm de chocodip bruin totdat deze vloeibaar is. Draai de cupcakes om en plaats ze dus ondersteboven en dip dan een kleine strook van de onderkant (wat normaal gesproken de bovenkant is) in de bruine chocodip. Laat ze goed uitlekken en plaats ze een bakpapiertje om te drogen.

Chocolade botercrème

Maak de botercrème aan zoals beschreven staat op de verpakking en voeg aan het eind enkele eetlepels cacaopoeder en twee eetlepels water toe. Mix het geheel nog even goed door totdat de cacaopoeder volledig opgenomen is in de botercrème.

Toef choco botercrème

Vul een spuitzak met spuitmondje met de chocolade botercrème. Spuit rustig langs de bovenkant van de cupcake rondom en vul dan rondom het middenstuk.

Aardbeien met witte chocolade

Breek de witte chocolade en verwarm deze au bain marie. Dip de aardbeien gedeeltelijk of volledig in de witte chocolade. Snijd de aardbei als deze helemaal afgekoeld is in de lengte doormidden. En plaats deze twee helften met de rode kant naast elkaar op de cupcake met choco botercrème.

Kleine sneeuwvlokjes

Versier de choco toef met kleine witte suikerparels, dat zijn zo net kleine sneeuwvlokjes.

Tip

Je kunt ook aardbeien van fondant maken.

Voedingswaarden Voor het recept Kerst cupcakes choco met aardbeien

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2135kJ
510kcal
1570kJ
375kcal
Vet 35.15g 25.84g
Koolhydraten 40.08g 29.47g
Eiwit 6.44g 4.74g