Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

IJskoekjes

Leuk om te trakteren: ijskoekjes. Lekker voor in de zomer en winter.

10 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept IJskoekjes

Bakgerei:

bakpapier
aluminiumfolie
10 - 12 Tapasstokjes/koffieroerstaafjes (hout)
kommetje/bakje (hoog)

Voor de ijskoekjes:

125 g margarine (zacht)
100 g basterdsuiker (gele)
175 g honing (vloeibare)
350 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
1 flesje Dr. Oetker Disco

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze ijskoekjes

Klop in een kom de boter met de gele basterdsuiker door elkaar en klop het met de mixer met garden 5 minuten. Voeg honing, bloem, Vanillesuiker, Backin en zout toe en klop het tot een soepel deeg.

2

Vorm van het deeg een bol, verpak deze in aluminiumfolie en laat het deeg in de koelkast 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 15 Minuten

3

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vouw een stuk aluminiumfolie met een lengte van de bakplaat op tot een reep van 3 cm breed en ca. 3 mm dik. Leg dit aan één van de lange zijden van de bakplaat. Doet dit ook aan de andere lange zijde van de bakplaat.

4

Vorm van het deeg een staaf van 20-25 cm lengte, zodat er 'ijsco'achtige plakjes van gesneden kunnen worden. Snijd plakjes af van ca. 1 cm dikte, steek in elk een ijslollystokje en leg ze, met 4 cm tussenruimte, op de bakplaat, zodat de stokjes rusten op de reep aluminiumfolie. Leg per keer 10-12 koekjes op de bakplaat.

5

Bak de ijskoekjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Neem de bakplaat uit de oven en laat de ijskoekjes op de bakplaat afkoelen. Bak nog een bakplaat vol ijskoekjes. Laat de ijskoekjes helemaal afkoelen.

6

Verwarm de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje en schenk het in een hoog bakje. Dip de afgekoelde ijskoekjes in de gesmolten chocolade en laat de chocolade goed afdruipen.

7

Bestrooi de ijskoekjes, boven een bakje, aan beide kanten met Disco. Laat ze even opstijven in de hand en leg ze dan op bakpapier om verder op te stijven.

Voedingswaarden Voor het recept IJskoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1645 kJ
393 kcal
1733 kJ
414 kcal
Vet 14.34 g 15.09 g
Koolhydraten 60.81 g 64.01 g
Eiwit 4.99 g 5.25 g