IJskoekjes

Leuk om te trakteren: ijskoekjes. Lekker voor in de zomer en winter.

10 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept IJskoekjes

Bakgerei:

bakpapier
aluminiumfolie
10 - 12 Tapasstokjes/koffieroerstaafjes (hout)
kommetje/bakje (hoog)

Voor de ijskoekjes:

125 g margarine (zacht)
100 g basterdsuiker (gele)
175 g honing (vloeibare)
350 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
2 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
1 flesje Dr. Oetker Disco

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze ijskoekjes

Klop in een kom de boter met de gele basterdsuiker door elkaar en klop het met de mixer met garden 5 minuten. Voeg honing, bloem, Vanillesuiker, Backin en zout toe en klop het tot een soepel deeg.

2

Vorm van het deeg een bol, verpak deze in aluminiumfolie en laat het deeg in de koelkast 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 15 Minuten

3

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vouw een stuk aluminiumfolie met een lengte van de bakplaat op tot een reep van 3 cm breed en ca. 3 mm dik. Leg dit aan één van de lange zijden van de bakplaat. Doet dit ook aan de andere lange zijde van de bakplaat.

4

Vorm van het deeg een staaf van 20-25 cm lengte, zodat er 'ijsco'achtige plakjes van gesneden kunnen worden. Snijd plakjes af van ca. 1 cm dikte, steek in elk een ijslollystokje en leg ze, met 4 cm tussenruimte, op de bakplaat, zodat de stokjes rusten op de reep aluminiumfolie. Leg per keer 10-12 koekjes op de bakplaat.

5

Bak de ijskoekjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Neem de bakplaat uit de oven en laat de ijskoekjes op de bakplaat afkoelen. Bak nog een bakplaat vol ijskoekjes. Laat de ijskoekjes helemaal afkoelen.

6

Verwarm de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje en schenk het in een hoog bakje. Dip de afgekoelde ijskoekjes in de gesmolten chocolade en laat de chocolade goed afdruipen.

7

Bestrooi de ijskoekjes, boven een bakje, aan beide kanten met Disco. Laat ze even opstijven in de hand en leg ze dan op bakpapier om verder op te stijven.

Voedingswaarden Voor het recept IJskoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1645 kJ
393 kcal
1733 kJ
414 kcal
Vet 14.34 g 15.09 g
Koolhydraten 60.81 g 64.01 g
Eiwit 4.99 g 5.25 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no