Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

IJskoekjes

Leuk om te trakteren: ijskoekjes. Lekker voor in de zomer en winter.

10 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept IJskoekjes

Bakgerei:

bakpapier
aluminiumfolie
10 - 12 Tapasstokjes/koffieroerstaafjes (hout)
kommetje/bakje (hoog)

Voor de ijskoekjes:

125 g margarine (zacht)
100 g basterdsuiker (gele)
175 g honing (vloeibare)
350 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 tl Dr. Oetker Backin
mespuntje zout
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
1 flesje Dr. Oetker Disco

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze ijskoekjes

Klop in een kom de boter met de gele basterdsuiker door elkaar en klop het met de mixer met garden 5 minuten. Voeg honing, bloem, Vanillesuiker, Backin en zout toe en klop het tot een soepel deeg.

2

Vorm van het deeg een bol, verpak deze in aluminiumfolie en laat het deeg in de koelkast 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 15 minuten

3

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Vouw een stuk aluminiumfolie met een lengte van de bakplaat op tot een reep van 3 cm breed en ca. 3 mm dik. Leg dit aan één van de lange zijden van de bakplaat. Doet dit ook aan de andere lange zijde van de bakplaat.

4

Vorm van het deeg een staaf van 20-25 cm lengte, zodat er 'ijsco'achtige plakjes van gesneden kunnen worden. Snijd plakjes af van ca. 1 cm dikte, steek in elk een ijslollystokje en leg ze, met 4 cm tussenruimte, op de bakplaat, zodat de stokjes rusten op de reep aluminiumfolie. Leg per keer 10-12 koekjes op de bakplaat.

5

Bak de ijskoekjes in 15 minuten goudbruin en gaar. Neem de bakplaat uit de oven en laat de ijskoekjes op de bakplaat afkoelen. Bak nog een bakplaat vol ijskoekjes. Laat de ijskoekjes helemaal afkoelen.

6

Verwarm de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje en schenk het in een hoog bakje. Dip de afgekoelde ijskoekjes in de gesmolten chocolade en laat de chocolade goed afdruipen.

7

Bestrooi de ijskoekjes, boven een bakje, aan beide kanten met Disco. Laat ze even opstijven in de hand en leg ze dan op bakpapier om verder op te stijven.

Voedingswaarden Voor het recept IJskoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1645kJ
393kcal
1733kJ
414kcal
Vet 14.34g 15.09g
Koolhydraten 60.81g 64.01g
Eiwit 4.99g 5.25g