Voor het recept Gelukkig nieuwjaar cupcakes
Cupcake bakvorm | |
Ronde uitsteekvorm (ter grootte van een cupcake) | |
Kleine ronde uitsteekvorm (grootte minicupcake) | |
Kunststof mesje | |
Kleine stervormige uitsteker | |
Cocktailprikkers met palmsliertjes |
1 doosje | Dr. Oetker Mini Cupcake vormpjes (glimmend) |
1 doosje | Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (glimmend) |
1 pak | Dr. Oetker CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade) |
100 g | margarine op kamertemperatuur |
2 | eieren op kamertemperatuur |
100 ml | melk |
1 verpakking | Dr. Oetker Rolfondant wit |
1 zakje | Dr. Oetker Topping Wit |
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver | |
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel | |
Glitterdust (eetbaar) (speciaalzaak) |
Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 160 °C
Baktijd: ongeveer 22 Minuten
Neem een stukje witte fondant en rol dit uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek of snijd er daarna een cirkel uit die past op je grote cupcake en een cirkel die net wat kleiner is dan de doorsnede van de mini cupcake.
Plak deze cirkels met wat vanilletopping op de cupcakes. Aan de buitenkant van de kleine cupcake heb je nu een randje cake vrij, plak daarop rondom de zilveren parels met wat topping of witte chocostift. Steek 3 sterren uit het fondant voor op de kleine cupcake en bestrijk deze goed met wat glitterdust zodat ze mooi glimmen.
Plak de glimmende sterren op de kleine cupcake. Plaats de kleine cupcake nu op de grote, net uit het midden zodat er voorop de grote cupcake nog ruimte is voor decoratie.
Steek de cocktailprikker in het midden van de kleine cupcake helemaal door naar beneden door de grote cupcake heen totdat deze vastzit. Mochten de palmsliertjes nog te hoog zitten, kun je het stokje op maat maken en weer terugduwen.
Bestrijk een klein stukje fondant van ongeveer 3 cm x 1,5 cm met glitterdust en schrijf daar met een donkere chocostift het jaartal erop. Laat er vervolgens weer wat glitterdust op vallen.
Snijd daarna het stukje rondom uit en plak deze vast voorop de grote cupcake. Steek nog 2 sterretjes uit het fondant, bestrijk deze weer met de glitterdust en plak ze ieder op een hoek van het rechthoek met het jaartal. Gelukkig nieuwjaar!
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1796
kJ
429 kcal |
2361
kJ
564 kcal |
Vet | 13.32 g | 17.52 g |
Koolhydraten | 33.85 g | 44.54 g |
Eiwit | 2.98 g | 3.92 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no