Gegratineerde griesmeeltaart met boerenjongens en vanillesaus

Echte verwennerij! Een heerlijk nostalgisch toetje met warme appel, vanillesaus en boerenjongens.

6 - 8 porties

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gegratineerde griesmeeltaart met boerenjongens en vanillesaus

Bakgerei:

braadslede
appelboor
garde

Voor de griesmeelpudding:

1 liter melk
100 g Dr. Oetker Tarwegriesmeel
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
70 g suiker
2 appels (Granny Smith)
4 tl citroensap
6 el Boerenjongens (uitgelekt)
30 g paneermeel
40 g margarine

Voor de vanillesaus:

125 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 eidooiers
1 el suiker

preparation

Bereiding

1

Voor de griesmeelpudding

Laat de boerenjongens uitlekken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd ze in kleine partjes. Besprenkel ze ruim met citroensap. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 35 Minuten

2

Kwast de binnenkant van de vuurvaste ovenschaal of braadslede in met boter.

3

Bereid de griesmeelpudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Omdat griesmeel pudding snel opstijft, moet je het snel verwerken.

4

Stort de helft van de griesmeelpudding in de ovenschaal, leg de appelschijfjes er op en verdeel de boerenjongens erover. Bedek dit met de ander helft van de griesmeelpudding.

5

Strooi er paneermeel over en leg er wat kleine klontjes boter op.

6

Zet de griesmeelpudding in het midden van de voorverwarmde oven en bak het toetje in ca. 35 minuten goudbruin.

7

Vanillesaus maken

Doe de vanillesuiker samen met 1 eetlepel suiker bij de room en breng dit in een klein steelpannetje langzaam aan de kook.

8

Laat de room iets afkoelen. Zet het pannetje vervolgens in een au-bain-marie (heet waterbad).

9

Klop de eidooiers er met een garde door. Blijf roeren tot de vanillesaus iets dikker wordt en neem de pan direct uit de au-bain-marie. De vanillesaus mag niet koken.

10

Serveer de griesmeeltaart warm met de vanillesaus.

Voedingswaarden Voor het recept Gegratineerde griesmeeltaart met boerenjongens en vanillesaus

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1290 kJ
308 kcal
490 kJ
117 kcal
Vet 15.42 g 5.84 g
Koolhydraten 33.18 g 12.57 g
Eiwit 7.47 g 2.83 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no