Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Gegratineerde griesmeeltaart met boerenjongens en vanillesaus

Echte verwennerij! Een heerlijk nostalgisch toetje met warme appel, vanillesaus en boerenjongens.

6 - 8 porties

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gegratineerde griesmeeltaart met boerenjongens en vanillesaus

Bakgerei:

braadslede
appelboor
garde

Voor de griesmeelpudding:

1 liter melk
100 g Dr. Oetker Tarwegriesmeel
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
70 g suiker
2 appels (Granny Smith)
4 tl citroensap
6 el Boerenjongens (uitgelekt)
30 g paneermeel
40 g margarine

Voor de vanillesaus:

125 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 eidooiers
1 el suiker

preparation

Bereiding

1

Voor de griesmeelpudding

Laat de boerenjongens uitlekken. Schil de appels, verwijder de klokhuizen met een appelboor en snijd ze in kleine partjes. Besprenkel ze ruim met citroensap. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 35 Minuten

2

Kwast de binnenkant van de vuurvaste ovenschaal of braadslede in met boter.

3

Bereid de griesmeelpudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Omdat griesmeel pudding snel opstijft, moet je het snel verwerken.

4

Stort de helft van de griesmeelpudding in de ovenschaal, leg de appelschijfjes er op en verdeel de boerenjongens erover. Bedek dit met de ander helft van de griesmeelpudding.

5

Strooi er paneermeel over en leg er wat kleine klontjes boter op.

6

Zet de griesmeelpudding in het midden van de voorverwarmde oven en bak het toetje in ca. 35 minuten goudbruin.

7

Vanillesaus maken

Doe de vanillesuiker samen met 1 eetlepel suiker bij de room en breng dit in een klein steelpannetje langzaam aan de kook.

8

Laat de room iets afkoelen. Zet het pannetje vervolgens in een au-bain-marie (heet waterbad).

9

Klop de eidooiers er met een garde door. Blijf roeren tot de vanillesaus iets dikker wordt en neem de pan direct uit de au-bain-marie. De vanillesaus mag niet koken.

10

Serveer de griesmeeltaart warm met de vanillesaus.

Voedingswaarden Voor het recept Gegratineerde griesmeeltaart met boerenjongens en vanillesaus

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1290kJ
308kcal
490kJ
117kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g