Griesmeel met pruimencompote
4 - 6 porties
Gemakkelijk
Ouderwets lekker. Een griesmeelpudding met zelfgemaakte pruimen compote.
Ingrediënten
Bereiding
Voor dessert
100 g
Dr. Oetker Tarwegriesmeel
1 liter
melk
75 g
suiker
10 g
margarine
500 ml
water
250 g
gewelde pruimen (zonder pit)
20 g
maizena (Koopmans)
60 g
suiker
Benodigdheden
Steelpannetje
Puddingvorm ca. 1,5 liter
Bereiding:
40 min
1
Bereidingswijze griesmeelpudding
Breng de melk met de citroenschil langzaam aan de kook. Meng de Tarwegriesmeel met 75 g suiker. Strooi het mengsel al roerende in de kokende melk.
2
Laat het geheel circa 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken. Voeg de boter en de citroenrasp toe.
3
Spoel een puddingvorm om met koud water en giet de pudding in de vorm. Laat de pudding circa 3 uur afkoelen.
4
Bereidingswijze pruimen compote
Breng het water aan de kook. Voeg de pruimen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes doorkoken.
5
Meng maïzena en 60 g suiker met wat koud water en roer het door het pruimenmengsel. Laat de pruimen compote afkoelen.
6
Keer de vorm om en doe de pudding op een plat bord. Serveer de griesmeelpudding met de pruimencompote.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media