Crème karamel
ongeveer 3 - 4 stuks
Gemakkelijk
Vanillepudding met een laagje karamel. Dit lekkere dessert maak je op basis van Kookpudding Vanille.
Ingrediënten
Bereiding
Benodigdheden
Pan met dikke bodem
Plasticfolie
Bereiding:
20 min
1
Bereidingswijze Crème karamel
Laat 100 g suiker in een pan met dikke bodem langzaam smelten. Voeg al roerende 4 eetlepels water toe.
2
Spoel een puddingvorm om met koud water en verdeel hierin de verkregen karamel. Maak de inhoud van het pakje met een gedeelte van een ½ liter koude melk aan. Breng de resterende melk al roerende met een garde aan de kook.
3
Neem de pan van het vuur en voeg het aangemaakte puddingpoeder onder goed roeren aan de melk toe. Breng het geheel aan de kook en laat de pudding al roerende 2 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken.
4
Schenk de warme pudding op de karamel. Laat de Crème karamel koud en stijf worden.
Baktips
Leg ter voorkoming van velvorming direct na het koken een stukje plasticfolie op de pudding.
Tips
: Leg ter voorkoming van velvorming direct na het koken een stukje plasticfolie op de pudding.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media