Chocolade mousse (zonder rauwe eieren)
2 - 4 porties
Gemakkelijk
Je kunt een chocolademousse ook bereiden zonder rauwe eieren. De rauwe eieren vervang je door de Mix voor Meringue.
Ingrediënten
Bereiding
Voor de chocolademousse
1 zakje
Dr. Oetker Mix voor Meringue
60 ml
water
200 ml
slagroom
200 g
pure chocolade
Bereiding:
20 min
1
Doe de Mix voor Meringue en het water in een (smalle) beslagkom en meng het kort door elkaar.
2
Klop de Meringue met de mixer op de hoogste stand in minimaal 4 minuten stijf. Houd de beslagkom schuin tijdens het mixen voor een optimaal resultaat. De Meringue stijf genoeg als de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat het eruit loopt. Is het te slap, klop nog even door.
3
Klop de slagroom zo stijf totdat het zo dik is als yoghurt.
4
Smelt de chocolade au bain marie.
5
Spatel ondertussen de slagroom door de Meringue schuim.
6
Spatel de gesmolten pure chocolade erdoor.
7
Verdeel de mousse over de dessertkommen en laat het minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?
Vergelijkbare recepten
Volg ons
Volg Dr. Oetker op social media