Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Een Hart van Chocolade

Liefde is..... een hart van chocoladetaart!

8 - 10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Een Hart van Chocolade

Voor de biscuitbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m)
50 ml water

Voor de botercreme:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
100 g hazelnootpasta

Overige vulling:

100 g aardbeienjam

Voor decoratie:

1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin

Extra nodig:

bakblik of siliconenvorm hartvormig (inhoud ± 3 L)
bakpapier en bakspray
mixer met garden
spatel of plat mes
kunststof roller voor fondant
bloem voor bestuiven werkblad
uitsteekvormpje hartvormig

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Bekleed de hartvormige bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.

3

Biscuitbodem bereiden

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Bak de biscuitbodem voor de Happy Valentijnstaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

5

Verwijder na 10 minuten de hartvormige bakvorm en leg de taart ondersteboven op een rooster om verder af te koelen.

6

Botercrème bereiden

Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

7

Voeg de melk en de mix voor botercreme aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.

8

Voeg de hazelnootpasta toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige hazelnoot-botercrème.

9

Taart vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes in twee gelijke helften. Vul de taart met de aarbeienjam en de helft van de hazelnoot-botercrème.

10

Bestrooi vervolgens het werkblad met een handje bloem. Rol de witte chocoladefondant uit tot een plak van ca. 2 mm dik.

11

Gebruik een spatel om de overige botercrème over de hartvormige taart te verdelen. Zorg dat zowel de zijkanten als de bovenlaag volledig bedekt zijn met een dun laagje.

12

Gebruik een spatel om de overige hazelnoot-botercrème over de hartvormige taart te verdelen. Zorg dat zowel de zijkanten als de bovenlaag volledig bedekt zijn met een dun laagje. Bekleed hierna de taart met de plak witte chocoladefondant.

13

Rol nu het bruine chocoladefondant uit tot een plak met een dikte van ca. 2 mm. Steek hier met het hartsjabloon hartjes uit.

14

Bekleed tot slot jouw Happy Valentijnstaart met de bruine choco fondant hartjes.

Voedingswaarden Voor het recept Een Hart van Chocolade

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2194 kJ
524 kcal
1344 kJ
321 kcal
Vet 24.48 g 15.02 g
Koolhydraten 63.92 g 39.21 g
Eiwit 8.09 g 4.97 g