Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Een Hart van Chocolade

Liefde is..... een hart van chocoladetaart!

8 - 10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Een Hart van Chocolade

Voor de biscuitbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m)
50 ml water

Voor de botercreme:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
100 g hazelnootpasta

Overige vulling:

100 g aardbeienjam

Voor decoratie:

1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
1 pakje Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin

Extra nodig:

bakblik of siliconenvorm hartvormig (inhoud ± 3 L)
bakpapier en bakspray
mixer met garden
spatel of plat mes
kunststof roller voor fondant
bloem voor bestuiven werkblad
uitsteekvormpje hartvormig

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Bekleed de hartvormige bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.

3

Biscuitbodem bereiden

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Bak de biscuitbodem voor de Happy Valentijnstaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

5

Verwijder na 10 minuten de hartvormige bakvorm en leg de taart ondersteboven op een rooster om verder af te koelen.

6

Botercrème bereiden

Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

7

Voeg de melk en de mix voor botercreme aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.

8

Voeg de hazelnootpasta toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige hazelnoot-botercrème.

9

Taart vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes in twee gelijke helften. Vul de taart met de aarbeienjam en de helft van de hazelnoot-botercrème.

10

Bestrooi vervolgens het werkblad met een handje bloem. Rol de witte chocoladefondant uit tot een plak van ca. 2 mm dik.

11

Gebruik een spatel om de overige botercrème over de hartvormige taart te verdelen. Zorg dat zowel de zijkanten als de bovenlaag volledig bedekt zijn met een dun laagje.

12

Gebruik een spatel om de overige hazelnoot-botercrème over de hartvormige taart te verdelen. Zorg dat zowel de zijkanten als de bovenlaag volledig bedekt zijn met een dun laagje. Bekleed hierna de taart met de plak witte chocoladefondant.

13

Rol nu het bruine chocoladefondant uit tot een plak met een dikte van ca. 2 mm. Steek hier met het hartsjabloon hartjes uit.

14

Bekleed tot slot jouw Happy Valentijnstaart met de bruine choco fondant hartjes.

Voedingswaarden Voor het recept Een Hart van Chocolade

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2194kJ
524kcal
1344kJ
321kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g