Flag

Carrot Cake met MonChou en sinaasappel

8 - 12 taartpunten
Gemiddeld
60
Heerlijk met rozijnen en een sinaasappel roomlaag. Een carrot cake maken met biscuitmix als basis doe je zo:
Een carrot cake, MonChou en sinaasappel. Deze carrot cake is heerlijk kruidig en luchtig met een frisse citrus twist. Voor dit carrot cake recept gebruik je de Dr. Oetker Biscuitmix Basismix als basis voor de taart, vervolgens is het alleen nog maar nodig om rozijnen, kaneel, sinaasappel en worte...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Carrot Cake
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
1sinaasappel
75 grozijnen
5eieren
50 mlwater
150 gwortels (geraspt)
2 tlkaneel
Voor de roomkaas frosting
100 gMonChou
100 gkwark
3 elpoedersuiker
2 tlsinaasappelsap
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
bakpapier
mixer met gardes
beslagkom
spatel of plat mes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
1

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur en plaats het rooster onder het midden van de oven.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

3

Pers het sap uit de helft van de sinaasappel en schenk dit in een bakje. Voeg de rozijnen toe en zet deze opzij.

4

Carrot cake maken

Doe de biscuittaart mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

5

Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

6

Voeg de rozijnen (inclusief het sap dat niet is opgenomen), de wortel en kaneel toe aan het beslag en roer deze, met behulp van een spatel, door het beslag.

7

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

8

Bak de carrot cake

Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

9

Laat de carrot cake vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

10

Leg de carrot cake ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem.

11

Laat de carrot cake goed afkoelen.

12

Roomkaas frosting bereiden

Schep de Monchou in een beslagkom en mix deze met een mixer op laagste stand glad.

13

Voeg vervolgens de kwark, de poedersuiker en het sinaasappelsap toe en meng het geheel met een mixer op de hoogste stand goed door elkaar.

14

Snijd de carrot cake horizontaal doormidden zodat er twee plakken ontstaan.

15

Verdeel met een mes op spatel de frosting over de eerste laag carrot cake en leg vervolgens de tweede laag van de carrot cake erboven op. Verdeel hier de overige roomkaas frosting over.