Deense koffiebroodjes Rozijnenkrullen

Lekker voor bij de lunch, koffie of zomaar tussendoor. Deze rozijnenkrullen zijn onweerstaanbaar lekker en ook leuk om te maken.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Deense koffiebroodjes Rozijnenkrullen

Bakgerei:

bakpapier
mixer met deeghaken

Voor gistbladerdeeg:

250 g Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
125 ml melk (lauwwarm)
1 el suiker (fijne)
snufje zout
1 ei
125 g margarine

Voor rozijnenkrullen:

100 g rozijnen
4 el rum (of appelsap)
100 g Dr. Oetker Walnoten grof gehakt
3 zakjes Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
2 el kaneel

preparation

Bereiding

1

Basisrecept gistdeeg

Maak gistdeeg van witbroodmix, melk, suiker, zout, eieren en 25 g boter. Laat het deeg, afgedekt met een doek, op een warm plaatsje 1-2 uur rijzen, het is dan in volume verdubbeld.

2

Kneed het deeg dan goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikke vierkante lap. Bestuif de deeglap dun met wat bloem. Snijd de rest van de boter in dunne plakjes en verdeel deze over het centrale midden van de deeglap. Vouw de deegpunten erover heen en rol het deeg uit tot een rechthoek. Vouw de rechthoek in de lengte in drieën op, keer het deeg een kwartslag en rol het opnieuw uit. Herhaal het opvouwen en uitrollen nog 3 keer. Leg een doek over het deeg en laat het deeg 15 minuten rusten.

3

Bereidingswijze rozijnenkrullen

Verwarm de oven voor. Meng de rozijnen met appelsap of rum en laat ze 30 minuten wellen. Rol het deeg uit tot een lap van 20 bij 30 cm. Bestrooi de deeglap met gewelde rozijnen, walnoten, Vanillesuiker en kaneel en druk de vulling met behulp van een deegroller wat in het deeg.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 15 - 20 Minuten

4

Bestrijk de rand van één lange kant met losgeklopt eiwit. Rol het deeg vanaf de andere lange kant op en druk de naad goed op elkaar. Snijd het deeg met een scherp mes in 12 even dikke plakken. Leg de plakken met zoveel mogelijk tussenruimte op de bakplaat en bak de Rozijnenkrullen in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Voedingswaarden Voor het recept Deense koffiebroodjes Rozijnenkrullen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1093 kJ
261 kcal
1478 kJ
353 kcal
Vet 15.14 g 20.46 g
Koolhydraten 23.14 g 31.28 g
Eiwit 4.73 g 6.39 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no