Maak gistdeeg van witbroodmix, melk, suiker, zout, eieren en 25 g boter. Laat het deeg, afgedekt met een doek, op een warm plaatsje 1-2 uur rijzen, het is dan in volume verdubbeld.
Kneed het deeg dan goed door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 1 cm dikke vierkante lap. Bestuif de deeglap dun met wat bloem. Snijd de rest van de boter in dunne plakjes en verdeel deze over het centrale midden van de deeglap. Vouw de deegpunten erover heen en rol het deeg uit tot een rechthoek. Vouw de rechthoek in de lengte in drieën op, keer het deeg een kwartslag en rol het opnieuw uit. Herhaal het opvouwen en uitrollen nog 3 keer. Leg een doek over het deeg en laat het deeg 15 minuten rusten.
Verwarm de oven voor. Boen de citroen onder warm water schoon, wrijf hem droog. Rasp met een fijne rasp de schil, alleen het geel, dun af. Roer dit met de eierdooier, vanillesuiker en rozijnen door de kwark.
Baktijd: ongeveer 15 - 20 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Rol het deeg uit tot een dunne lap van 2 mm dikte en snijd er 12 vierkanten ca. 12 bij 12 cm van. Verdeel het kwarkmengsel over het midden van de deeglapjes. Bestrijk het deeg rondom de vulling met losgeklopt eiwit. Vouw de puntjes naar binnen, zodat een klein taartje ontstaat. Bak de kwarkvlaaitjes volgens het recept.
Vergelijkbare recepten
Brood
Brood
Brood