Verwarm de oven voor en leg bakpapier op de bakplaat.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Snijd de rode uien fijn.
Doe de pizzabodemmix in een beslagkom en voeg 250 ml koud water toe.
Kneed het geheel met de mixer met deeghaken tot een soepel pizzadeeg en kneed daarna het deeg met de handen nog een paar keer goed door. Is het te plakkerig? Voeg dan nog een wat extra bloem toe.
Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Leg een bol pizzadeeg op het aanrecht en bestrooi met wat bloem. Druk of rol het deeg zo dun mogelijk uit tot een ronde pizza. Doe dit met beide bollen. Leg vervolgens op de bakplaat.
Besmeer de pizzabodems met de crème fraîche en strooi de fijn gesneden uitjes over de bodem.
Bak de flammkuchen bodems net iets onder het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.
Baktijd: ongeveer 14 - 18 Minuten
Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes en pluk de dille in kleine toefjes.
Haal de flammkuchen uit de oven en verdeel de gerookte zalm en dille over de bodems.
Bestrooi met vers gemalen peper.
Vergelijkbare recepten
Brood
Brood
Brood