Doe alle droge ingrediënten (tarwemeel, tarwebloem, gist, kristalsuiker en zout) in de mengkom en voeg het water en de zachte boter toe.
Meng eerst 1 minuut alles goed door elkaar op de laagste stand van de mixer.
Kneed het deeg vervolgens ca. 5 minuten op de middelste stand tot een glad en soepel deeg. Kneed het deeg na het gebruik van de mixer zo nodig met de hand verder.
Laat het deeg in de mengkom, afgedekt met plastic, ca. 5 minuten rusten bij kamertemperatuur.
Druk het deeg plat en trek het uit tot een lap deeg. Gebruik hierbij evt. een deegroller.
Vouw het deeg in drieën en vorm het tot een plak van ca. 20 cm breed en 30 cm diep.
Rol de uitgerolde deegplak stevig op tot een deegrol met de lengte van ca. 22 cm.
Leg de deegrol met de naad naar beneden in het cakeblik of op een bakplaat met bakpapier.
Leg een vochtige theedoek over de deegrol en laat het deeg 30 minuten narijzen tot het deegvolume meer dan verdubbeld is.
Verwarm de oven 15 minuten voor het bakken voor.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Bak het brood onderin de oven in circa 25 tot 30 minuten gaar en bruin.
Vergelijkbare recepten
Brood
Brood