Flag

Belegd Notenbrood

8 porties
Gemiddeld
40
Rucola, roombrie, peer en honing op een knapperig zelfgebakken notenbrood. Daar kun je de dag goed mee beginnen. Natuurlijk ook lekker als lunch.
Logo Image
Baktips
Je kunt controleren of het notenbrood gaar is door er zachtjes op te kloppen. Klinkt het hol, dan is het notenbrood gaar.
Baktips
Voor een goed gistdeeg is het belangrijk dat het goed gekneed wordt. Als je met de hand kneed is dit ongeveer een kwartier. Met de mixer is het ongeveer 10 minuten. Of het deeg goed gekneed is kun je eenvoudig testen door voorzichtig aan het deeg te trekken. Het deeg moet elastisch zijn en mag niet breken als je het voorzichtig uit elkaar trekt.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Mixer met deeghaken
Springvorm Ø24 cm

Ingrediënten

Voor het deeg
350 gtarwebloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
1 tlsuiker
0,5 tlkaneel
mespuntjezout (ca. 4 g)
50 gongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt
150 mlwater (handwarm)
1ei op kamertemperatuur
25 gmargarine (zacht)
1ei losgeklopt
Voor het beleg
0,5 zakjesrucola
300 groombrie
1peer (bijvoorbeeld Conference)
honing
50 gongezouten notenmix (hazelnoten, amandelen, walnoten) fijngehakt

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
1

Notenbrood deeg maken

Hak de noten fijn. Meng tarwebloem, gist, suiker, kaneel, fijngehakte notenmix en zout in een kom. Meng het water met het ei en de boter en schenk het in een kuiltje bij de bloem. Kneed het deeg in ca. 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een elastisch deeg. Vorm het deeg tot een mooie bol en laat het in de kom afgedekt met een theedoek 15 minuten rijzen.

Baktijd: ongeveer 15 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

2

Het notenbrood deeg laten rijzen

Vet de springvorm in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspay. Leg de bol deeg in het midden van de springvorm, en verdeel het over de gehele bodem van de springvorm. Bestrijk het deeg licht met losgeklopt ei en bestrooi het met een beetje bloem. Maak met een mes een verdeling op het deeg van acht gelijke punten (laat de punten in de springvorm zitten). Laat het deeg afgedekt met een theedoek 45 minuten rijzen op een warme plaats.

3

Het notenbrood bakken

Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Bak het notenbrood in ca. 15 minuten gaar en mooi goud bruin. Neem het uit de vorm en laat het uitdampen.

4

Het notenbrood beleggen

Snijd het afgekoelde notenbrood in de acht punten en snijd de punten horizontaal door midden. Verdeel wat rucola over de broodbodems. Snijd de roombrie in 8 dunne plakken en leg op elke notenbrood een plakje brie. Snijd de peer in 8-16 dunne parten, snijd kroontje en klokhuis weg. Leg op elke broodpunt 1-2 stukken peer. Bestrooi de notenbroodjes met fijngehakte notenmix en druppel er naar smaak honing over. Dek de notenbroodjes af met de kapjes.

Baktips

  • Je kunt controleren of het notenbrood gaar is door er zachtjes op te kloppen. Klinkt het hol, dan is het notenbrood gaar.
  • Voor een goed gistdeeg is het belangrijk dat het goed gekneed wordt. Als je met de hand kneed is dit ongeveer een kwartier. Met de mixer is het ongeveer 10 minuten. Of het deeg goed gekneed is kun je eenvoudig testen door voorzichtig aan het deeg te trekken. Het deeg moet elastisch zijn en mag niet breken als je het voorzichtig uit elkaar trekt.