Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cupcakester

Een stoere cupcake!

12 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcakester

Bakgerei:

uitsteekvormpje (kleine ster)
spuitzak
spuitmondje ster
cupcake-/muffin bakvorm
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

Dr. Oetker CupCake Rolfondant
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker

voor de blauwe topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen blauw

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Een mooie toef maken

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en kleur het blauw met druppels blauwe kleurstof. Doe de blauwe topping in de spuitzak. Zorg dat de topping onderin de spuitzak komt door te wrijven en daardoor de lucht eruit te persen. Dit om luchtbellen tijdens het spuiten te voorkomen. Zet de spuitmond aan de buitenrand van de cupcake. Zorg dat je met een hand de spuitzak omsluit en daardoor met die hand gelijkmatig knijpt. Spuit de topping aan de buitenrand als je weer bij het beginpunt komt, ga verder in de binnenring. Ben je weer bij dat beginpunt dan maak je de toef af door bij het bovenste toefje iets minder hard te knijpen en met het laatste wat uit de zak komt de toef licht aan te drukken en dan de zak los te laten.

3

Sterren van fondant

Rol een stuk van het fondant uit tot een dunne plak. Steek daar de sterren uit en versier de blauwe toef met de sterren. Als laatste strooi je van de blauwe glittersuiker met je vingers losjes over de cupakes.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcakester

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1231 kJ
294 kcal
1486 kJ
355 kcal
Vet 20.38 g 24.55 g
Koolhydraten 23.77 g 28.64 g
Eiwit 3.54 g 4.27 g