Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cupcakester

Een stoere cupcake!

12 cupcakes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcakester

Bakgerei:

uitsteekvormpje (kleine ster)
spuitzak
spuitmondje ster
cupcake-/muffin bakvorm
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

Dr. Oetker CupCake Rolfondant
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker

voor de blauwe topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen blauw

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Een mooie toef maken

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en kleur het blauw met druppels blauwe kleurstof. Doe de blauwe topping in de spuitzak. Zorg dat de topping onderin de spuitzak komt door te wrijven en daardoor de lucht eruit te persen. Dit om luchtbellen tijdens het spuiten te voorkomen. Zet de spuitmond aan de buitenrand van de cupcake. Zorg dat je met een hand de spuitzak omsluit en daardoor met die hand gelijkmatig knijpt. Spuit de topping aan de buitenrand als je weer bij het beginpunt komt, ga verder in de binnenring. Ben je weer bij dat beginpunt dan maak je de toef af door bij het bovenste toefje iets minder hard te knijpen en met het laatste wat uit de zak komt de toef licht aan te drukken en dan de zak los te laten.

3

Sterren van fondant

Rol een stuk van het fondant uit tot een dunne plak. Steek daar de sterren uit en versier de blauwe toef met de sterren. Als laatste strooi je van de blauwe glittersuiker met je vingers losjes over de cupakes.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcakester

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1231kJ
294kcal
1486kJ
355kcal
Vet 20.38g 24.55g
Koolhydraten 23.77g 28.64g
Eiwit 3.54g 4.27g