Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cupcakes met ballonnen

Cupcakes met ballonnen en parels. De ballonnen op de cupcake maak je van gelatine, met behulp van waterballonnen. Deze cupcake is bijvoorbeeld een hele leuke geboortetraktatie als er een meisje is geboren.

10 - 12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcakes met ballonnen

Bakgerei:

10 - 12 satéprikkers of rietjes
1 rol plakband
10 - 12 waterballonnen
schaar
bakpapier
10 - 12 Cupcake vormpjes roze/wit (of Dr. Oetker Eetbare vormpjes 3 roze per verpakking)
mixer met garden
bakplaat
spuitzak
1 Groot glad spuitmondje

voor de gelatinebollen: (Droogtijd gelatinebollen: minstens 24 uur):

2 el gelatinepoeder
4 el water
voedingskleurstof roze

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine of boter (kamertemperatuur)
2 eieren (m, kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de roze topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk koud
voedingskleurstof roze
Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd (roze)

preparation

Bereiding

1

Gelatine ballonnen

Maak de gelatinebollen een dag van te voren (24 uur droogtijd). Blaas een waterballon op tot een bolletje van 2-3 centimeter. Knoop dicht en plak de ballon met plakband aan een satéprikker of rietje.

2

Maak zoveel ballonstokjes als je cupcakes wilt maken. Doe de gelatinepoeder in een bakje en schenk er 4 eetlepels koud water over. Roer heel voorzichtig door, probeer geen luchtbellen te maken. Laat het gelatinemengsel een half uurtje staan en verwarm het dan 10 seconden in de magnetron, de gelatine lost dan op.

3

Roer heel voorzichtig door en roer er dan meteen een paar druppels kleurstof door. Als de gelatine nog helemaal niet is opgelost, zet je het bakje nog 5 seconden in de magnetron. Doe dit tot vrijwel alle gelatine is opgelost, een eventueel hardnekkig klontje kun je er met een vork uit vissen.

4

Laat de gelatine afkoelen tot kamertemperatuur en doop er dan steeds een ballon in zodat die bedekt is met een dun laagje gelatine. Hou rondom de knoop van de ballon een halve centimeter vrij. Zet de ballonstokjes in een hoog glas om te drogen. Wil je een intensere kleur, doop de ballonnen dan nogmaals in de gelatine.

5

Als de gelatine te dik wordt om in te dopen, verwarm het dan weer 5 seconden in de magnetron. Laat de gelatinebollen minstens 24 uur drogen.

6

Knip dan met de punt van een schaar de ballon vlak bij het knoopje stuk en trek heel voorzichtig de ballon uit de gelatinebol. Bewaar de bollen, tot gebruik, vochtvrij in een blik of afsluitbaar bakje

7

De volgende dag

Maak het beslag en bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je de eetbare cupcake vormpjes, zet deze dan op een vel bakpapier op de bakplaat. Zo voorkom je dat ze aan de bakplaat blijven kleven. Laat de cupcakes afkoelen.

8

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje, meng een paar druppels roze kleurstof door de crème.. Spuit er een flinke toef topping op de cupcakes en versier met de gelatinebollen en roze parels.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcakes met ballonnen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1281kJ
306kcal
1348kJ
322kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g