Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cupcake Oud & Nieuw Klok

Aftellen tijdens oud & nieuw gaat heel lekker met deze klok van cupcakes.

Ongeveer (minimum) 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Oud & Nieuw Klok

voor 12 cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de blauwe botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw)

voor de cijfers:

ongeveer 1 klein stukje marsepein
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker gele glittersuiker of eetbare glitterdust (speciaalzaak)

Mixer met garden

Cupcake vormpjes

cupcake bakvorm

Spuitzak

spuitmondje 1M of 1B Wilton (sterspuitmondje)

eetbare lijm

cijfer uitstekers

goudkleurig cakeboard van 30 - 35 cm doorsnede

Download recept

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes goed afkoelen.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 170°C

Inclusief: Midden

Baktijd: ongeveer 22 Min.

2

Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan de botercrème klaar enkele druppels donkerblauwe kleurstof toe en meng dit door elkaar tot een egale blauwe kleur ontstaat.

3

Rol de gele marsepein uit tot een dunne plak. Steek hier de cijfers uit van 1 t/m 12. Smeer de cijfers aan één kant in met een dun laagje eetbare lijm en duw de cijfers met die kant in de glitters. Schud voorzichtig even af en laat drogen. Spuit toeven donkerblauwe botercrème op de cupcakes. Leg de cijfers in het midden van de cupcakes. Laat er eventueel nog wat losse glitter op dwarrelen. Zet de cupcakes in klokvorm op het cakeboard. Voor de wijzers kun je de pdf uitprinten op A4 formaat papier.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Oud & Nieuw Klok

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1224kJ
295kcal
1484kJ
357kcal
Vet 21g 25g
Koolhydraten 23g 28g
Eiwit 3.7g 4.4g